CRNA NEDJELJA

Laru (19) je vozač ubio blizu kuće i pobjegao, za njega nitko nema lijepe riječi: ‘I on je bio u tom šatoru‘

Policija ga je, nakon što je pronašla automobil, intenzivno tražila. U 14 satu su objavili da je pronađen

Ulica u kojoj se dogodila prometna nesreća

 Niksa Stipanicev/Cropix

Subota je završila veselo, kako to i dolikuje Adventu, a kulminacija joj je bio Minein koncert pod šatorom, dovoljno velikim da u njega stane skoro cijelo mjesto.

A onda se u sekundi, u prvim satima nedjelje, za Tribunj sve pretvorilo u – horor. Bilo je dva sata i 40 minuta ujutro – i samo sto metara daleko od šatora "Božićnih čarolija" i sto metara blizu kuće, na mladu 19-godišnju Tribunjku, za koju svi oni koji su je poznavali u njezinu kratkom životu imaju samo riječi hvale, naletio je automobil. Od siline udara i od zadobivenih ozljeda 19-godišnjakinja je preminula na mjestu.

image

Šator na parkingu u centru

Niksa Stipanicev/Cropix

Kako je opisala šibenska policija, prometna nesreća se dogodila na način da vozač, koji je upravljao osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka, u lijevom zavoju u usponu, nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju kolnika, vidljivosti, preglednosti i osobinama ceste, kao i stanju vozila, uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem vozila, izlijeće na uzdignuti betonski nogostup te vozilom nalijeće na 19-godišnju pješakinju. Nije se zaustavio, nego se udaljio s mjesta nesreće, a da nije pružio pomoć unesrećenoj djevojci.

image

Ulica u kojoj se dogodila prometna nesreća

Niksa Stipanicev/Cropix
image

Ulica u kojoj se dogodila prometna nesreća

Niksa Stipanicev/Cropix

Policija ga je, nakon što je pronašla automobil, intenzivno tražila. I u nedjelju oko 14 sati objavila kako je pronašla i privela osobu koja se dovodi u vezu s "narečenim događajem". Mještani za vozača navode da je i on te večeri bio u šatoru, a za njega nitko od Tribunjaca koje su novinari Slobodne zatekli nije imao riječi hvale. Opisuju kao "propalicu, u pedesetim godinama, koji je čitav život imao problema s drogom". Je li i te noći bio pod njezinim utjecajem, pokazat će istraga.

Ali za Tribunj i Tribunjce to ništa neće promijeniti. Kako je to napisao na svom Fejsu načelnik Marko Grubelić – "Noćas oko 02.30 sati je u Tribunju vrime stalo, zajedno sa srcem naše mlade sumještanke, krasne djevojke, cure. Neizmjerna se tuga nadvila nad naše misto, nema riječi kojima bismo opisali kako se sada osjećamo. Što god da se kaže, napiše, promisli, ne može promijeniti činjenicu da Lara više nije među nama. Sve naše misli i molitve su uz obitelj…"

image

Ulica u kojoj se dogodila prometna nesreća

Niksa Stipanicev/Cropix
image

Ulica u kojoj se dogodila prometna nesreća

Niksa Stipanicev/Cropix

Lara je bila "dijete za poželjeti", perspektivna sportašica, odbojkašica u Odbojkaškom klubu "Olimpija" iz susjednih Vodica, zajedno sa sestrom, s kojom je dobila i stipendiju Općine Tribunj na temelju postignutog uspjeha, što znači da je bila i odlična učenica. Na internetu se može pronaći i podatak da je 2019. godine dobila priznanje kao perspektivna sportašica Šibensko-kninske županije. Mlada nada, čije vrijeme tek dolazi.

Vrijeme koje je, nažalost, zauvijek zaustavljeno na nogostupu, na putu do kuće. I to baš ispred kuće čovjeka kojem je prije desetak godina sin poginuo u prometnoj nesreći.

– Kakva strašna koincidencija! – u čudu se križaju neki od mještana Tribunja s kojima su razgovarali novinari Slobodne.

– Taj "lakat" na kojem je cura poginula i inače nije dobar, nego je baš "crna prometna točka". Tu i inače vozači znaju voziti k‘o ludi, uopće im nije važno što je tu naseljeno mjesto. Frajer s BMW-om je tu prije neki dan zamalo skupio moju šogoricu, povukla sam je u zadnji tren. I što ćete mu reći? Ništa! Morate šutjeti, inače ćete još dobiti i batina! – kaže jedna Tribunjka.

image

Ulica u kojoj se dogodila prometna nesreća

Niksa Stipanicev/Cropix

A suprug dodaje da je njega, na istome mjestu, nedavno skoro skupio Audi A6.

– Dečko je bubnuo u rinzol, uništio gumu i felgu, a ja sam se sklonio u zadnji tren! Strašno, ti mladi voze ko luđaci! A droge je puno, što da vam kažemo, ima je na sve strane, dostupna je već i za 20 eura – kaže.

No, sve to skupa neće ništa promijeniti – jedan mladi život nepovratno je izgubljen. Na pragu zrelosti i na pragu od kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:11