KAŽNJEN S 13.700 KUNA

Kick-boxing prvak Stipe Stipetić jurio Splitom čak 148 km na sat!

SPLIT - Član splitskog Kick-boxing kluba "Terminator", Dugoraćanin Stipe Stipetić (24) je kažnjen sa 13.700 kuna i godinu dana zabrane upravljanja vozilima B kategorije, nakon što je u nedjelju rano ujutro pod utjecajem alkohola jurio posuđenim BMW-om splitskom Sirobujom i prošao kroz crveno svjetlo na križanju.

Splitska policija nije izvijestila od identitetu kažnjenog vozača, no potvrđeno nam je da je počinio niz prometnih prekršaja zbog kojih je priveden prekršajnom sucu u Splitu. Kako smo doznali, nekada juniorski svjetski prvak u low-kicku Stipe Stipetić je zaustavljen na Sirobuji gdje je dozvoljena brzina kretanja od 70 km/h a policijski uređaj ga je uhvatio pri brzini od 148 km/h.

Uz to, alkotestom mu je očitano 1,02 promila u krvi a izignorirao je i crveno svjetlo na semaforu, na križanju Poljičke i Zbora narodne garde. Sedam godina star automobil BMW 318 D, splitskih oznaka je u vlasništvu tvrtke Cestogradnja d.o.o., a vlasnik firme Mirko Radevenjić nam tvrdi da je automobil posudio njegov sin, no da je Stipe preuzeo upravljač jer je njegov sin trpio jaku zubobolju.

"Moj sin ne vozi brzo, čudno mi je da je tom mladiću dopustio tako brzu vožnju ali pretpostavljam da nije bio svjestan brzine jer ga je jako bolilo i išli su na Hitnu pomoć." - izjavio je Radevenjić.

Vlasnik građevinske tvrtke Antonio Leko, koji je Dalmatinom u svom Mercedesu AMG nedavno potegao čak 277 kilometara na sat, za usporedbu - kažnjen je s dvostruko manjom kaznom od 6.800 kuna, no Stipetić je dvostruko premašio dozvoljenu brzinu u naseljenom području. Andrea Kuzmić/EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 19:36