VELIKA AFERA

Istražni zatvor za bivšeg dekana i profesora Geodetskog fakulteta, Pribičevićeva prijateljica puštena uz mjere opreza

Osim navedene trojke, istražni zatvor je tražen i određen protiv još samo jednoga od ukupno 29 osumnjičenika

Kuća u Selinama; Almin Đapo

 Cropix/

Sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda odredila je jednomjesečni istražni zatvor u Remetincu bivšem dekanu zagrebačkog Geodetskog fakulteta Alminu Đapi te profesoru istog fakulteta, Bošku Pribičeviću zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Vesna Šeketin, prijateljica profesora Pribičevića, za koju je EPPO također predlagao istražni zatvor, bit će puštena uz mjere opreza.

EPPO je istražni zatvor protiv Pribičevića i Đape tražio zbog opasnosti od ponavljanja djela, a istraga je odbila taj dio prijedloga te će oni prema sadašnjoj odluci iza rešetaka ostati dok se ne ispita 40-ak svjedoka. Obrana će se najvjerojatnije žaliti na ovu odluku, a vjerojatno će se žaliti i EPPO koji će tražiti da se istražni zatvor odredi zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

Osim navedene trojke, istražni zatvor je tražen i određen protiv još samo jednoga od ukupno 29 osumnjičenika, dok je 25 osumnjičenika tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana EPPO pustio da se brani sa slobode, a nakon što je veći dio njih aktivno iznosio obranu te priznao djela koja im se stavljaju na teret.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:22