DOZNAO PRESUDU

Gledao Bujicu, čuo vijest i dobio živčani slom: ‘Napunit ćeš grobnicu krokodilskim suzama!‘

Osim osude zbog prijetnji, sud je naložio da mora platiti 1061 eura sudskih troškova.

Policija, ilustracija

 Ronald Gorsic/Cropix/Cropix

Umjesto na uvjetnih osam mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje koji su mu bili dosuđeni kaznenim nalogom na koji je uložio prigovor, Vinkovčanin sa njemačkom adresom Vlatko R. (57) nakon sudskog postupka na kraju je strožije kažnjen.

Vukovarski sud ga je, naime, nepravomoćno osudio na 10 mjeseci s trogodišnjim rokom provjeravanja zbog grijeha iz 2016. kada se obrušio na županijskog državnog odvjetnika u Osijeku. Točnije, sve je krenulo od neprimjerenog maila koji je Vlatko R. poslao sa svoje email adrese 11. listopada te godine u 22.37 sati na službenu adresu osječkog tužiteljstva. Bio je izrevoltiran odbacivanjem kaznene prijave protiv Vojislava Stanimirovića, a tu vijest je doznao gledajući TV emisiju Bujica 30. rujna 2016. čiju je reprizu pogledao i 10. listopada.

S odmakom od 11 dana odlučio je, s ciljem zastrašivanja županijskog državnog odvjetnika Davora Petričevića, poslati mu prijeteći mail s pregršt pravopisnih pogrešaka:

"Tebi ni kosa sa glave neće pasti al ćeš napuniti grobnicu krokodilskim suzama ridajući za okotom iz cile vamilije do devetog kolina a posli te uštrojit da ne osta roda od zla poroda ti đubre judsko odbaci tu prijavu a ta banda je mučila generala Glavaša za izmišljenu patku ko zna koga koju gamad novinarsku digla u nebesa a banda moga hadezeja je sprovela u delo isto su taki napravili suđenje 46 nadbiskupu Stepincu od ddvedesete ko je bija u tom do a ogriješio se o zdrav razum vamili mu pobit imovinu konfiscirat a njega ulicu nek čisti pištolje po javnim veceima jer ti i takvi ne biste niti u klozetima ostali gkadni".

Osim osude zbog prijetnji, sud je naložio da mora platiti 1061 eura sudskih troškova.

- Kriv sam. Sa svog mobitela iz svoga stana u Njemačkoj, a koji mi je policija oduzela, poslao sam poruku Davoru Petričeviću. Njegovu adresu elektroničke pošte sam našao na internetu nakon što sam pogledao Bujicu. Na taj način sam htio izraziti svoje nezadovoljstvo odbacivanjem kaznene prijave od strane istog državnog odvjetništva protiv Stanimirovića. Iskreno mi je žao. Tu sam poruku napisao u afektu. Nisam u stanju napraviti ono čime sam prijetio. Ne znam kako da se ispričam čovjeku kojem sam poslao tu poruku u kojoj sam svašta baljezgao i lupetao – priznao je optuženi Vlatko R. kojemu je sud kao olakotnu okolnost cijenio njegovo priznanje djela, kajanje i žaljenje te želju da se žrtvi ispriča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:25