ZAVRŠIO NA PSIHIJATRIJI

Drama na sudu u Novom Zagrebu, muškarac se zaletio prema prozoru i zaprijetio: ‘Skočit ću!‘

Općinski prekršajni sud rekao je Jutarnjem da se incident zbio tijekom prekršajnog postupka radi nasilja u obitelji protiv tog muškarca

Ilustrativna fotografija

 Ante Cizmic/Cropix

Prava drama odvijala se u srijedu oko 9:15 sati u sudnici Općinskog prekršajnog suda na novozagrebačkoj Aveniji Dubrovnik.

Osumnjičeni je muškarac u jednom trenutku pohitao prema prozoru i zaprijetio da će skočiti. No, zahvaljujući promptnoj reakciji raspravne sutkinje, a potom i pravosudnih policajaca, rastrojeni muškarac spriječen je u svom naumu.

U međuvremenu je u zgradu suda, prema pisanju portala 24 sata, pristigla na intervenciju i policija nakon čega je, s obzirom na njegovo zdravstveno stanje, vozilom Hitne pomoći prevezen u psihijatrijsku bolnicu.

Na upit o incidentu, s Općinskog prekršajnog suda za Jutarnji kažu da je u tijeku bio prekršajni postupak radi nasilja u obitelji protiv navedenog muškarca.

- U predmetnom slučaju doista se radilo o okrivljeniku protiv kojeg se vodi prekršajni postupak radi nasilja u obitelji, u kojem je danas bilo zakazano ročište u redovnom postupku s početkom u 09,15 sati, tijekom kojeg je zaista okrivljenik prišao prozoru i otvorio ga, te je, uz brzu intervenciju sutkinje i naše pravosudne policije, spriječen bilo što počiniti nažao sebi i drugome, nakon čega mu je bila pružena hitna medicinska pomoć, te je kolima Hitne pomoći odveden na daljnje liječenje - kažu nam s prekršajnog suda navodeći pritom i da muškarac prethodno nije bio kažnjavan iz domene nasilja u obitelji.

Zašto je muškarac na raspravi u jednom trenutku potpuno izgubio živce možemo samo nagađati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:11