U SRCU ZAGORJA

Brza propast: U narko biznis investirali oko 10.000 eura, stvorili idealne uvjete za uzgoj, policija im stala na kraj

Dvojica muškaraca kazneno su prijavljena za nedozvoljenu proizvodnju i promet drogama, a od trećeg su oduzeli puščano streljivo

Otkriveni laboratoriji za umjetni uzgoj marihuane 

 Pu Krapinsko-Zagorska

U srcu Hrvatskog zagorja točnije u kući na području Velikog Trgovišća 34-godišnji žitelj tog pitoresknog kraja odlučio je živjeti od plodova svoga kućnog i tihog rada. Istim tim stopama krenuo je i 30-godišnjak na području Bistre u Zagrebačkoj županiji. U taj tihi narko biznis investirali su oko 10 tisuća eura.

Stvorili su unutar četiri zida svojih kuća idilične uvjete za uzgoj marihuane. Razvukli su u njima indoor šatore s kompletnom opremom za uzgoj konoplje koju su ‘milovale‘ umjetna rasvjeta i ventilacija.

image

Zaplijena droge u Hrvatskom zagorju

Pu Krapinsko-Zagorska

Djelatnici PU krapinsko-zagorske su u jučerašnjim pretresima tri obiteljske kuće i osobnog automobila na području dvije županije, a temeljem naloga suda Županijskog suda u Zagrebu, odradili temeljite pretrese i u njima pronašli laboratorije marihuane.

image

Zaplijenjena droga

Pu Krapinsko-Zagorska

U obiteljskoj kući na području Velikog Trgovišća kod 34-godišnjaka su pronašli tri šatora s opremom te 17 zasađenih stabljika marihuane te 1944 grama marihuane, 120 sjemenki marihuane, opremu za uzgoj ‘trave‘ i par tisuća eura.

image

Zaplijenjena droga

Policija

U pretrazi, pak, kuće u Bistri, od 30-godišnjaka su oduzeli 24 grama marihuane, šator za unutarnji uzgoj s opremom te pet zasađenih biljaka marihuane, a bilo je i nekoliko tisuća eura.

image

Zaplijenjena droga

Policija

Inače, na području Bistre su zadali glavobolje policajci i 36-godišnjem muškarcu od kojeg su oduzeli 2,5 grama marihuane i 23 komada puščanog streljiva pa je zaradio optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o suzbijanju zlouporabe droga ali i zbog kršenja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

A dvojica kućnih vrtlara s početka priče, iako su ostala bez droge i skupocjene opreme, zaradila su kaznene prijave zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:44