NIČIM IZAZVAN ZLOČIN

BRUTALNOST NA KAŠTELANSKOJ PLAŽI ‘Susjed mi je sačmaricom iz čista mira ubio psa, sutra može i mene!’

Susjed joj je ničim izazvan iz lovačke puške ustrijelio četiri godine starog kućnog ljubimca kojega je naumila prošetati plažom na kaštelanskoj Crvenoj zemlji u blizini Resnika
 Arhiva

Precizan pogodak u leđa u nedjeljno je jutro života stajao psa po imenu Baterija. Šokiranoj vlasnici i dan poslije tog krvavog događaja glas drhti. Susjed joj je, kaže nam, ničim izazvan iz lovačke puške ustrijelio četiri godine starog kućnog ljubimca kojega je naumila prošetati plažom na kaštelanskoj Crvenoj zemlji u blizini Resnika.

- Pas je u Kaštelima živio kod mojih roditelja. Bio je uredno čipiran, cijepljen, a posjedovao je i putovnicu. Bio je to prekrasan mješanac engleskog ovčara kojega sam uzela iz azila za napuštene životinje - priča nam Splićanka (podaci poznati redakciji) koja protekli vikend, kada je došla u posjet svojim roditeljima i slatkoj beštiji, nikad neće zaboraviti. Ranojutarnja šetnja pustom plažom trebala je biti rutinski pozdrav proljeću. Psa je oslobodila uzice i pustila ga da protegne noge. Životinja se dala u trk koji nije dugo trajao. Stotinjak metara dalje, taman kad je 45 kilograma teško pseto izišlo iz gospodaričina vidokruga, odjeknuo je pucanj. Pa potom još jedan...

- Bila sam svjesna da se nešto loše dogodilo. Potrčala sam najbrže što sam mogla i došla do svojega psa koji je ležao u tamnoj mrlji vlastite krvi. Nije mu bilo spasa. Uto sam spazila i čovjeka na obližnjem kamenom nasipu koji odjeljuje dvije plaže i odmah sam znala da je on počinitelj. Bio je to, naime, susjed mojih roditelja koji mi je u nekoliko navrata prijetio dok bih šetala psa, a jednom mi je rekao i da će me probosti vilama. Ljeti bi i gostima prijetio te bacao na njih kamenje dok bi šetali svoje ljubimce - tvrdi naša sugovornica.

Čovjek o kojemu je riječ, nastavlja ona, i sam ima psa, vučjaka, kojega drži zavezanog u neposrednoj blizini plaže. - Kada sam mu rekla da je on ubio mojeg psa, odgovorio mi je da sam luda te da je iz kuće izišao tek nakon što je čuo pucanj. No, ja sam pozvala policiju te je ubrzo jedan policajac s njim obavio razgovor, a jučer sam, za sada protiv nepoznatog počinitelja, podnijela i kaznenu prijavu - objašnjava vlasnica ubijenog psa kojega, nakon današnje obdukcije, čeka spalionica lešina u Sesvetskom Kraljevcu.

- Ovaj događaj me prestravio, ali mi je i dao snagu da ne odustanem. Protiv nasilnika se treba boriti dok je još vrijeme jer bi u suprotnom sutra mogao doći na moja vrata i ubiti me - zaključuje nesretna Splićanka, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 20:22