NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Bivši ravnatelj NP-a Brijuni oslobođen krivnje za zlouporabu položaja i ovlasti: ‘Oprao sam ime nakon četiri godine‘

‘Za mene ne bih možda rekao da je to pobjeda, ali je to dokaz da sam nevin‘, rekao je Milotić

Marno Milotić

 Darko Tomas/Cropix/

Bivši ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni Marno Milotić zadovoljan je što je danas presuđeno u njegovu korist u Osijeku, no veli da bi trebalo pričekati pravomoćnu presudu.

- Ovo je još nepravomoćna presuda tako da još moramo pričekati pravomoćnu. Za mene ne bih možda rekao da je to pobjeda, ali je to dokaz da sam nevin nakon što sam oprao moje ime nakon 4 godine i što su me svi prozivali kriminalcem. Nažalost, u takvim sustavima osuđen si i prije nego dobiješ šansu da se obraniš i kažeš svoju stranu priče. Najgore je što niti ne smiješ iznositi svoju stranu priče radi postupka - veli nam Milotić, kojeg se teretilo za zlouporabu položaja i ovlasti te trgovanje utjecajem.

Kaže da je svjestan da je u puno slučajeva koje je pokrenuo USKOK bilo onih koji nisu nevini. No, dodaje to nije slučaj kod njega. Veli da nije nanio štetu ustanovi na čijem je čelu bio već da je radio za njenu korist. Dodaje i da novim izmjenama zakona više neće biti slučajeva da se netko ne može javiti na natječaj ako nije pravomoćno osuđen.

Podsjetimo, Milotić se lani nakon isteka mandata javio na natječaj za ravnatelja NP Brijuni no nadležno ministarstvo nikog nije odabralo.

On je do prije par mjeseci nastavio voditi ustanovu kao vršitelj dužnosti, dok ga nisu smijenili i na njegovo mjesto, također kao vršitelja dužnosti postavili nekadašnjeg ravnatelja Eduarda Kolića.

Novi natječaj još nije raspisan. Milotić veli da ne zna hoće li se javiti.

- Odmorio sam se ovih nekoliko mjeseci od kada ne vodim ustanovu tako da ne znam hoću li se sada javiti. Naporan je to posao gdje moraš raditi kao 5 radnika. U mom smo mandatu puno toga učinili za Brijune, od poboljšanja kvalitete usluge do digitalizacije. Vidjet ću kada bude raspisan novi natječaj - zaključio je Milotić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 17:11