KAKAV PRIJATELJ

Bez vozačke sletio s ceste u Tounju - za sebe potražio pomoć, a kolegu ostavio u grabi

Muškarac u dobi od 47 godina nema položeni vozački ispit, a motocikl je bio neregistriran i neosiguran

Tounjski most/ilustracija
 

 Robert Fajt/Cropix/Cropix

Bez položenog vozačkog ispita neregistriranim i neosiguranim motociklom je 47-godišnjak jučer oko 19 sati sletio s ceste u Tounju, udario u dva stabla, pritom teško ozlijedivši sebe i 60-godišnjaka kojega je pritom vozio. Potom otišao pješice s mjesta događaja i zatražio liječničku pomoć, za sebe, ne i za prijatelja kojega je ostavio u grabi.

Jučer oko 19.00 sati u Tounju dogodila se prometna nesreća. Neregistriranim i neosiguranim motociklom prije stjecanja prava na upravljanje upravljao je 47-godišnjak i kretao se ulicom Tounj u smjeru centra Tounja. Zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad motociklom i sletio van kolnika u udolinu, gdje je prethodno udario u dva stabla. Nakon prometne nesreće udaljio se pješice s mjesta događaja i zatražio pomoć u bolničkoj ustanovi, a da nije pružio pomoć 60-godišnjem putniku na motociklu niti obavijestio hitnu medicinsku pomoć. U prometnoj nesreći vozač i putnik su teško ozlijeđeni, javili su jutros iz policije.

Do dolaska policijskih službenika, navode, vozač motocikla se udaljio iz zdravstvene ustanove u kojoj mu je pružena liječnička pomoć. No, ubrzo su ga pronašli te će ga kazneno prijaviti.

- Bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći ozlijeđenom putniku kao i optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - kažu u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:01