BUKETI NA EUROSONGU?

Let 3 ‘zapalio‘ London, javili se i Slovenci: ‘Naši karanfili dostojno će parirati ružama u hrvatskim stražnjicama‘

Kod Leta 3 nema sredine: ili ih obožavaju ili ih ne vole! Nastupili su u Londonu, na posljednjem eurovizijskom partyju uoči Liverpoola

Let 3

 Privatni Album/

Mama Šč naglašava snagu ljubavi i jedinstva, s ciljem da svijet učine boljim mjestom za sve, bez obzira na rasu, vjeru, nacionalnost ili politička uvjerenja. Mi prenosimo poruku ljubavi i zajedništva, a što se tiče kontroverzi i rasprava vezanih uz naš nastup možemo samo reći kako su one uvijek vezane uz umjetnost. Ako želite, što se nas tiče, možete naš nastup na Eurosongu usporediti i s enigmatičnom Mona Lizom - govore članovi benda Let 3 koji su sinoć bez traktora (koji simbolizira transhumanizam, služi kao oružje protiv gluposti, a pokreće ga struja u borbi protiv gladi, rata i mržnje), nastupili u Londonu, na posljednjem eurovizijskom partyju uoči Liverpoola.

Već na samom ulazu u dvoranu Here, bilo je jasno da obožavatelji Eurosonga jako dobro znaju tko je Let 3. Jer, gomila ih je u hodniku dočekala urlajući stihove ‘Mame ŠČ!. Uslijedila su brojna fotografiranja i kratki susreti s fanovima od kojih su mnogi nosili ŠČ obilježja, a jedan od njih u potpunosti se pretvorio u Prlju, odnosno njegovog dvojnika. Nakon ovakvog uvoda bilo je jasno da nas čeka još jedan sjajan nastup hrvatskih eurovizijskih predstavnika.

Ovoga puta prvo su pred punom dvoranom izveli ‘Ero s onog svijeta’ predstavljajući tako engleskoj publici svoju verziju velikog djela hrvatske kulturne baštine s potpisom Jakova Gotovca. Dugi pljesak publike pokazao je da je ‘Ero’ bio pun pogodak, a onda je uslijedila od fanova dugo očekivana izvedba ‘Mame ŠČ!’.

image

Let 3 u Londonu

Privatni Album/

Kod Leta 3 nema sredine: ili ih obožavaju ili ih ne vole. A to je fenomenalno jer to znači da su naši ovogodišnji eurovizijski predstavnici itekako zamijećeni, a to je prvi preduvjet za uspjeh na Eurosongu. O njihovom nastupu tjednima prije ‘Dana D‘ vode se rasprave na eurovizijskim portalima, a iznimka nije ni wiwibloggs, koji je na Instagramu objavio video snimak njihovog energičnog londonskog nastupa uz poruku: ‘Rekao sam mami da je moron, ali nije slušala!‘

Brojni eurovizijski fanovi pogledali su snimku, mnogi smatraju kako će se Hrvatska plasirati u top 10, a ima i onih koji su sigurni da pobjedu na Eurosongu za manje od mjesec dana dobiva upravo Let 3.

image

Let 3

Privatni Album/

- Koja energija! Kao da imaju 20, a ne 60 godina - kaže jedan eurovizijski fan.

- Oni će na svom zlatnom traktoru ravno u top 10 - smatra drugi.

- Obožavam ih - poručuje treći.

Ima i onih, naravno, koji misle drugačije:

- Zašto ovi ljudi Europi pokazuju svoje tange? - pita se zbunjeni obožavatelj Eurosonga.

- Poštujem ih, ali njihova pjesma mi se ne sviđa - govori drugi, dok treći kaže:

- Hrvatska, odi doma.

image

Let 3

Privatni Album/

Kladionice, međutim, kažu kako Hrvatska ne odlazi doma, nego u finale Eurosonga. Prema njima, Let 3 u finalnom poretku bit će sedamnaesti, četiri mjesta ispred Slovenije čiji je bend Joker Out ostvario sjajan skok, pa se s predzadnjeg mjesta popeo na dvadeset i prvo.

Što se kladionica koje predviđaju ishod polufinala tiče, Let 3 će po njima 9. svibnja kao osmi ući u finale, skupa s Finskom, Švedskom, Norveškom, Izraelom, Češkom, Moldavijom, Srbijom, Švicarskom i Portugalom. U ‘našem‘ polufinalu‘ inače tri su jaka eurovizijska favorita (Švedska, Norveška i Finska), koja će se, ne sumnjamo, obilato darovati dragocjenim poenima nužnim za daljnji prolaz.

U drugom polufinalu, koji se održava dva dana kasnije, 11. svibnja, što se favorita tiče, stvar nije toliko napeta, a prema kladionicama tu će natjecanje nastaviti Austrija, Australija, Cipar, Gruzija, Armenija, Litva, Estonija, Grčka, Belgija, te, po novom, Slovenija koja je sada prema kladionicama na sedmom mjestu, odnosno ulazi u deset zemalja koje će osigurati nastup u finalu Eurosonga.

Bojan, Jure, Kris, Jan i Nace, koji su se sa skladbom ‘Carpe Diem‘ proteklih tjedana s dna kladionica probili do zlatne sredine, već su prije rekli da iznimno vole i poštuju Let 3, te da će si, bude li trebalo, staviti karanfile u stražnjice kako bi dostojno parirali crvenim ružama u hrvatskim stražnjicama. Hoće li buketi ruža i karanfila u Liverpoolu doista završiti na tim mjestima, znat ćemo kroz manje od mjesec dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:03