RAT S HOLDINGOM

Ostavljeni na Hipodromu: Bivši tjelohranitelj Franje Tuđmana i Bože Petrova napustio 40 vrhunskih konja

Objavio je kako je pokrenuo sudski postupak protiv Ustanove za upravljanje sportskim objektima i Hipodroma Zagreb

Enimark Ponjević

 Goran Mehkek/CROPIX

Niti mjesec dana pošto je na Hipodromu u Zagrebu izbila afera zato što je Zagrebački holding promijenio pravila o naplati smještaja konja, poduzetnik, bivši tjelohranitelj Franje Tuđmana i Bože Petrova, Enimark Ponjević, koji se tome žestoko javno usprotivio, nije došao po 40 konja koji su u posjedu njegova Zagrebačkoga galopskog saveza.

Tako je sva briga o životinjama "pala" na zaposlenike i trošak Hipodroma, odnosno Zagrebačkog holdinga. Od izvora neslužbeno doznajemo da ta briga nije ni najmanje jednostavna jer se radi o velikom broju konja koji podrazumijevaju svakodnevnu zahtjevnu brigu, od prehrane, preko šetnje do brige o njihovu zdravlju.

- Radi se o engleskim punokrvnjacima koji su galopski konji i koje bi trebalo svakodnevno jahati jer inače postanu nemirni - kaže naš sugovornik. Doznajemo da su svi korisnici koji nisu željeli potpisati nove ugovore mogli doći po svoje konje. No, iz Zagrebačkog galopskog saveza nitko nije došao, a Ponjević je na društvenim mrežama, pak, objavio da je pokrenuo sudski postupak.

"Ustanova za upravljanje sportskim objektima i Hipodrom Zagreb su 23. studenog ove godine 2023. provalili u naše štale i bokseve s konjima na hipodromu i zarobili 40 vrhunskih trkaćih konja u vlasništvu naših galopskih klubova. U tijeku je sudski postupak za povrat našeg posjeda i otetog vlasništva nad našim trkaćim konjima, jahaćom opremom, 380 roto bala sijena, žitaricama, kočijom, prikolicom za prijevoz konja, privatnom i klupskom imovinom i opremom za treniranje itd.", stoji u Ponjevićevoj objavi.

"Svi navedeni su počinili ozbiljna kaznena djela za koja se sada gone u sudskim postupcima i svatko tko ih nastavi u bilo kom smislu podržavati i sudjelovati u ovoj krađi i otmici konja i stvari bit će također obuhvaćen tužbama i kaznenim progonom", dodao je u objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 05:46