KOJA NJUŠKA!

Mislili ste da je na ovoj slici pas? Pogledajte još jednom tko je snimljen kod veterinara...

Životinja nije svojom voljom završila na ljudskoj skrbi - riječ je o odraslom mužjaku koji je nastradao u prometu
 Parco Nazionale della Maiella

Iz talijanskog Nacionalnog parka Maiella objavili su fotografije prvog vuka koji im je stigao na skrb ove godine. Došao je u njihov Centar za istraživanje divljih životinja Klinike za divljinu ovog parka i nije uopće imao namjeru doći. Jednostavno nije imao sreće i morao je završiti na ljudskoj skrbi. Vuka je, naime, udario automobil i njegove su ozljede bile tolike da sam u prirodi ne bi preživio. Zbog toga je hitno prevezen u kliniku, gdje je anesteziran, operiran i trenutno se oporavlja od svega što je zadesilo.

Kada se oporavi, bit će pušten u prirodu, na mjestu gdje je i pronađen. Riječ je o odraslom mužjaku, no iz centra nisu ulazili u procjenu njegove točne dobi.

- Centar se bavi zbrinjavanjem i rehabilitacijom divljih životinja, provodi istraživačke aktivnosti vezane uz ekološki i zdravstveni suživot divljih životinja i ljudi te prati inovativne tehnike obilježavanja životinja vraćenih na njihov teritorij. Sve to činimo kako bismo dobili važne informacije o njima, a koje su nam korisne za poticanje suživota - objavili su iz parka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 16:04