SREĆA

Merkati, morski lavovi, kapucini i kornjače obožavaju sladoled! Ne vjerujete? Evo dokaza!

Sve životinje najprije su sa zanimanjem promotrile što su dobile, a onda su uživale u smrznutim poslasticama
 Ivana Nobilo/Cropix

Jedna od ljetnih radosti je svakako - sladoled. Istina je da nas tek nakratko, ako i uopće, rashladi, ali povezujemo ga s toplinom, kratkim rukavima i ljetom, tim prekrasnim godišnjim dobom. Istina je da mnogima zadnjih dana baš i nije prekrasno, nego odvratno vruće, ali je svakako bolje od snijega i hladnoće.

Kako mi uživamo u sladoledu, uživaju i životinje. Istina da njihovi nisu od čokolade, vanilije i sličnih stvari punih šećera, nego zdravije inačice. No, smrznuti su, a to je jedino važno.

image
Ivana Nobilo/Cropix

U takvim zdravim poslasticama, a riječ je o smrznutom voću i ribi, uživale su životinje koje žive u zagrebačkom ZOO vrtu. Oko komada leda okupili su se merkati, majmuni kapucini, kornjače, morski lavovi... Svaka novost u njihovim kavezima uvijek ih obraduje i donese im neko vrijeme sasvim nove razonode. Osim toga, na ovim temperaturama odbiti nešto što rashladi bilo bi zaista šašavo.

Divno je promatrati ih kako najprije dolaze vidjeti što je to, a onda shvate što je na stvari i uživaju u tome. To je čarolija ljeta - možda je vruće i svi čeznemo za hladom, no donosi nam neku životnu radost i sreću koje smo inače lišeni. U koje drugo doba godine bi nas sladoled toliko oduševio kao sada?

image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix
image
Ivana Nobilo/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 06:37