Najsramotniji sportaš

Znali smo to i prije, ali sad je službeno: Kontroverzni nogometaš najveći je sportski zlikovac svih vremena! A on priznaje: 'Zaplakao sam zbog svega'


Dejan Šmehil
19.06.2019.17:00
Znali smo to i prije, ali sad je službeno: Kontroverzni nogometaš najveći je sportski zlikovac svih vremena! A on priznaje: 'Zaplakao sam zbog svega'
Getty

sažeto

Barcin napadač Luis Suarez nalazi se na vrhu liste najgorih sportaša, a među prvih 10 čak je sedam njih iz svijeta nogometa!


Dejan Šmehil
19.06.2019.17:00

Top liste su popularne u svim područjima života. Bilo je da je riječ o filmu, glazbi, popularnosti, sportu, bogatstvu... Mi vam donosimo jednu vrlo neobičnu, koju je sastavila ekipa britanskog ESPN-a, a na njoj se nalaze najveći sportski zlikovci svih vremena.

Glasovali su slušatelji podcasta "Head in the Game", nije stoga definitivno ova lista sveto pismo, ali kad bi se provela i nekakva svjetska anketa, teško da bi se popis najsramotnijih sportaša ikad previše razlikovao od ovog britanskog.

Getty Images

U njemu je prvo mjesto, gle čuda, osvojio – Luis Suarez. Urugvajski napadač koji igra u Barceloni kroz godine je stekao reputaciju užasnog sportaša i osobe. I njegov popis grijeha je popriličan. Hoćete konstantno valjanje i traženje prekršaja/penala, svađanje sa suparnicima i sucima, namjerno igranje rukom protiv Gane, vampirski ugrizi Bakkala, Ivanovića i Chiellinija ili rasističkog vrijeđanje Patricea Evre.

Zanimljivo, i na drugo mjestu je nogometaš. I to bad boy engleskog nogometa Joey Barton, a među tih 10 najgorih čak su sedmorica povezana s nogometom!

Bronca je pripala boksaču Mikeu Tysonu, zatim slijede Jose Mourinho, Diego Costa, boksač Floyd Mayweather, Sergio Ramos, kriketaš David Warner, Diego Maradona te Roy Keane.

Getty Images

Boksači su se na listi našli zbog problema sa zakonom, Warner jer je nešto muljao s loptama protiv Južnoafričke republike prošle godine, a za nogometaše manje-više znate koji su im krimeni.

"Kad sam ugrizao Chiellinija, odmah sam shvatio da sam jako pogriješio. Zabili smo nedugo nakon toga gol, ali nisam slavio jer sam u glavi vrtio posljedice svoga čina", otkriva Suarez.

On je u to vrijeme bio Liverpoolov napadač, ali je pregovarao s Barcelonom i uplašio se da je ugrozio posao.

"Nekoliko dana nakon toga, nazvali su me iz Barce i rekli da budem miran jer me i dalje žele. I nemam problem reći to, zaplakao sam", ističe Suarez.

nogomet

Jose Mourinho

Floyd Mayweather

Sergio Ramos

Luis Suarez

Diego Maradona

Mike Tyson

Diego Costa

top lista

Joey Barton

Roy Keane

najveći sportski zlikovci

David Warner

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter