Pionir čudesnog sporta u Hrvatskoj

Zdravko 'Kela' Lakić otkriva sve o sjedećem wakeboardingu, fantastičnom sportu za osobe s invaliditetom


Vid Barić
15.07.2017.08:20
Zdravko 'Kela' Lakić otkriva sve o sjedećem wakeboardingu, fantastičnom sportu za osobe s invaliditetom

sažeto

Zdravko Lakić je jedan od pionira 'sjedećeg wakeboardinga' u Hrvatskoj


Vid Barić
15.07.2017.08:20

Na Krku je održano tradicionalno wakeboarding natjecanje u organizaciji wakeboarding kluba na Puntu. Natjecanje je održano u kategoriji wakeboardinga te wakeboardinga za osobe s invaliditetom, odnosno "seated wakeboardinga". Zanimljivo, "seated wakeboarding" ili "sjedeći wakeboarding" je disciplina koja je potekla upravo s Punta, gdje je skupina entuzijasta prije petnaestak godina započela razvijati sistem wakeboardinga za osobe s invaliditetom.

Tijekom godina je sport evoluirao pa su sada "sjedeći wakeboarderi" u mogućnosti raditi teške i zahtjevne trikove, zahvaljujući poboljšanjima u proizvodnji posebno specijaliziranih stolica u kojoj vozač sjedi na dasci. Jedan od ponajboljih 'sjedećih wakeboardera' je Talijan Emanuel 'Meme' Pagnini, koji je paraliziran od struka nadolje, a osvojio je krčko natjecanje protekloga vikenda.

Ekskluzivno na portalu 100posto predstavljamo intervju sa Zdravkom Lakićem - 'Kelom', jednim od pionira sjedećeg wakeboardinga u Hrvatskoj. Zdravko otkriva što ga motivira da se bavi ovim sportom, na koji se način razvijala tehnika vožnje i koji su problemi s kojima se susreću sjedeći wakeboarderi danas.

Više o "sjedećem wakeboardingu" na Krku pogledajte u video-prilogu.

Krk

Punat

seated wakeboarding

Zdravko Kela

sjedeći wakeboarding

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter