HRVATSKI MESSI NA PREKRETNICI

Zabio je gotovo 50 golova u 30 utakmica, ali još nije potpisao novi ugovor: Čekam ponudu iz inozemstva, ali ništa ne dolazi!


Vjekoslav Paun
11.07.2019.08:00
Zabio je gotovo 50 golova u 30 utakmica, ali još nije potpisao novi ugovor: Čekam ponudu iz inozemstva, ali ništa ne dolazi!
Cropix

sažeto

Igor Prijić najvjerojatnije će ostati vjeran svom Vinogradaru za koji je zabio 106 golova u 90 i kusur nastupa...


Vjekoslav Paun
11.07.2019.08:00

Kad netko zabije 48 golova u samo 30 utakmica prošle sezone, ostvari najbolji učinak u povijesti hrvatskog nogometa, pa iako se radilo i o trećoj ligi, smatralo bi se normalnim, očekivanim, da se taj lako proda u nekoliko "divizija" više, no čini se da to nije scenarij u slučaju Igora Prijića...

Od prvog dana je vjeran svom Vinogradaru, često će istaknuti da je to klub koji po uvjetima "gazi" i one u drugoj ligi, a i on je znao uzvratiti, primjerice s više od 100 golova, a za što je dobio i prigodni dres. O Igoru smo pisali već nekoliko puta, o Messiju iz Vinogradara još 2017. godine, kad je je javno hvalio gazdu i uvjete, a i u razdoblju kad su mu Ronaldo i ekipa gledali u leđa, krajem 2018. godine (Hrvat je najbolji svjetski strijelac)...

Pa je isto tako znao naglasiti da bi u slučaju nekakve dvojbe između Vinogradara ili drugoligaša radije izabrao - ostanak.

Damir Krajac / CROPIX

"Pa ne mogu reći da je to 100 posto, ali u pregovorima smo za sljedeću sezonu. To bi trebalo biti to, ali ne bih rekao da je to konačno", reći će 29-godišnjak.

U tri sezone zabio je 106 golova, prosjek je impozantan, više od gola po utakmici. Prvoligaške ponude su možda izostale, a možda i nisu, znao je prije spomenuti da bi možda razmotrio ozbiljnu prvoligašku ponudu ako bi se dogodila, znači li to da je možda u pregovorima s nekim klubom?

"Pa i nije baš, u Hrvatskoj s nikim ne pregovaram. Čekam nekakve povratne informacije iz inozemstva, pa ću vidjeti", reći će Prijić.

Ako bi ostao u Vinogradaru, što je sad jedno "99 posto", kako će reći, što bi ga u tom slučaju motivirano na još jedno fenomenalno izdanje?

Cropix

"Kad bih ostao, ambicije bi zapravo ostale iste, i kluba i mene. Tu ne bi bilo nikakvih promjena, klub bi i dalje želio osvojiti prvo mjesto, što se već događa dosta dugo, a ja bih htio davati i dalje sve od sebe, zabijati što više", reći će nam napadač Vinogradara.

Kako ga taj status može zadovoljiti, naravno, izuzev ako nisu u pitanju nekakvi financijski bonusi?

"U drugoj ligi, što bi možda bio iskorak, već sam igrao, a tu nema neke razlike. Posebice iz razloga što je Vinogradar jedan uređen klub, stabilan i to je taj razlog zašto me taj vid promocije možda i ne zanima. To mi i nije neki iskorak.", kaže i pojašnjava:

"Jedino kad bi se nešto pojavilo za van, konkretno i dobro, onda ne bih razmišljao! Ali u ovom trenutku ništa tako dobro još se nije dogodilo, vidjet ćemo, možda će biti, a možda i neće. Prijelazni rok traje do kraja kolovoza, vidjet ćemo".

Facebook/Sportnews

Krenuo je kao "dijete Osijeka", kluba koji danas izgleda dijametralno suprotno onom što je bio u njegovo vrijeme. Plaće više ne kasne, ne bori se za ostanak, uostalom, s mađarskim kapitalom diže se i stadion, a i izlazni transferi dižu klub na jednu sasvim drugu razinu...

"Pa naravno ostaje mi žal što nisam pružio više u Osijeku, što nisam pružio ono što mogu, a upravo realno nisam imao niti prilike za to. Sad je drugačija situacija, vremena su se promijenila i sad je Osijek jedan vrlo ozbiljan klub tako da nije to kao što je bilo kad sam ja tamo igrao.", kaže Prijić.

Iz tog vremena pamti i nekoliko utakmica u dresu reprezentacije (U19)...

"Pa je, bilo je nekoliko golova, a sjećam se bio je Vida tamo sa mnom, Pivarić, Antolić, Smrekar...ja i Smrekar smo bili dvije špice. Anegdote? Hmmm, tad je Vida bio sam mlad, nije još bio lud, pa nije otvarao pivo u svlačionici", našalit će se Igor.

Cropix

Obzirom na trendove u HNL, dosta je sve mlađih trenera pa i u prvom razredu elitnog nogometa u Hrvatskoj, zanima li njega taj put, odnosno, vidi li se u Vinogradaru i na toj poziciji obzirom da je tamo kao napadač već porušio sve rekorde?

"Nisam još u tim vodama! Imam 29 godina i ako me drago Bog sačuva, takve sam konstitucije, pa mogu igrati nogomet još sedam, osam, pa i deset godina najmanje! A poslije toga, tko zna!", zaključio je legendarni Prija.

Damir Krajac / CROPIX

nogomet

Igor Prijić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter