365 DANA NOGOMETA

Za dvojicu hrvatskih reprezentativaca sezona je potrajala točno godinu dana, Vida rekorder među prvotimcima


Toni Horvat
15.07.2018.16:00
Za dvojicu hrvatskih reprezentativaca sezona je potrajala točno godinu dana, Vida rekorder među prvotimcima
Dan Mullan/Getty Images

sažeto

Filip Bradarić i Dominik Livaković odigrali su prve utakmice prošlosezonskog HNL-a 15. srpnja


Toni Horvat
15.07.2018.16:00

Završetak današnjeg finala Svjetskog prvenstva označava i službeni završetak nogometne sezone 2017./'18., iako je nova za mnoge već počela, poput našeg Osijeka, koji je u četvrtak odigrao 1-1 u Moldaviji na startu kvalifikacija za Europsku ligu.

Svjetski mediji "sažalijevaju" Luku Modrića, Matea Kovačića, Raphaela Varanea i Paula Pogbu, koji su se lani sučelili 9. kolovoza u europskom Superkupu, pa im je sezona potrajala čak 11 mjeseci i šest dana, zaključno s današnjim finalom.

Ali nisu uzeli u obzir da u nekim ligama sezona počinje i prije tog datuma, pa tako i u Francuskoj, gdje je lani krenula prethodnog vikenda. A prošla sezona HNL-a započela je prije više od godinu dana, točno 14. srpnja. Dinamo i Rijeka svoje utakmice 1. kola odigrali su dan poslije, pa Dominik Livaković i Filip Bradarić danas slave točno godinu dana trajanja sezone.

Ok, njih dvojica su u Rusiji u trećem planu, ali ni rekorder među standardnim prvotimcima na SP-u nije znatno slabiji. Domagoj Vida 1. kolo ukrajinskog prvenstva s kijevskim Dinamom odigrao je 18. srpnja, dakle prije 362 dana.

A ni ostali nisu puno kasnije startali, ova sezona iz bajke protegla se dugo, dugo... Nakon zadnjeg sučeva zvižduka, vrijeme je za proslavu najvećeg uspjeha u povijesti hrvatskog sporta, a onda konačno na zasluženi odmor s obiteljima i prijateljima.

hrvatska nogometna reprezentacija

SP 2018.

Prva HNL

Domagoj Vida

Filip Bradarić

Dominik Livaković

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter