Osijek uvodi omraženu tehnologiju

Venski skeneri dolaze na Gradski vrt: Navijači Ferencvarosa zbog ove tehnologije prestali dolaziti na stadion


Slaven Knežević
06.03.2018.11:30
Venski skeneri dolaze na Gradski vrt: Navijači Ferencvarosa zbog ove tehnologije prestali dolaziti na stadion
Emica Elvedji / Hanza Media

sažeto

Mađarska kompanija BioSec Group objavila je da će na Gradskom vrtu biti instalirana Stadium Guard tehnologija koja uključuje i skeniranje vena


Slaven Knežević
06.03.2018.11:30

U Osijeku su već najavili gradnju novog stadiona, a sada je u javnost izašla još jedna zanimljiva informacija vezana za infrastrukturu. Mađarska kompanija BioSec Group objavila je da će Gradski vrt dobiti novu Stadium Guard tehnologiju.

Istu tehnologiju već je koristio mađarski Ferencvaros, ali ona je izazvala burne reakcije i nezadovoljstvo navijača koji su se dugo borili protiv toga i krajem prošle godine uspjeli izboriti njeno ukidanje. Ukidanjem Stadium Guarda navijači su se vratili na tribine u Mađarskoj.

Riječ je o sustavu koji se, prema podacima BioSeca sastoji od modernizacije načina kupnje ulaznica, nadzora sigurnosnim kamerama i LifePass+ sustavom koji očitava vene u ruci što omogućava trenutno identificiranje navijača i potpunu kontrolu nad ljudima koji ulaze na stadion.

biosecgroup.com

Iz Osijeka se nisu oglasili s objašnjenjem hoće li tehnologija biti dio novog stadiona ili će se pojaviti uskoro na postojećem Gradskom vrtu.

nogomet

HNL

Osijek

Gradski vrt

Stadium Guard

venski skener

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter