VIDEO: Plesao po rubu

Velika zvijezda Manchester Uniteda gledala smrti u oči: 'Bio sam istinski uplašen, ne mogu vjerovati što je izazvalo moju životnu agoniju!'


Dejan Šmehil
24.04.2019.11:00
Velika zvijezda Manchester Uniteda gledala smrti u oči: 'Bio sam istinski uplašen, ne mogu vjerovati što je izazvalo moju životnu agoniju!'
Instagram

sažeto

Karel Poborsky prevezen je hitno u bolnicu i odmah stavljen u umjetnu komu. Navodno je za sve kriv ugriz krpelja koji se našao u njegovoj - bradi!?


Dejan Šmehil
24.04.2019.11:00

Svi se sigurno, barem ovi stariji, sjećate 'grive' i vještih poteza. Pogotovo onog loba protiv Portugala na Euru 1996., godine. Karel Poborsky nije ostavio jako veliki trag u europskom nogometu, ali bio je dobar igrač. I dao je svoj obol u osvajanju lige Manchester Uniteda, a kasnije oduševljavao i navijače Benfice i Lazija.

Karijeru je završio 2007. tamo gdje je počeo, u Češkim Budejovicama, ali najveći izazov uslijedio je devet godina kasnije. Karel je gledao smrti u oči... Te 2016. primljen je hitno u bolnicu i odmah je stavljen u umjetnu komu zbog infekcije mozga.

"Da sam u bolnicu stigao jedan dan kasnije, ovog intervjua ne bi bilo... I ovako sam stigao kasno pa ne mogu sa sigurnošću reći što je uzrokovalo infekciju", otkriva bivši češki nogometaš.

"Kad sam se probudio iz kome, pitali su me kako se zovem i tablicu množenja. Svi mišići lica bili su mi paralizirani. Proveo sam tri tjedna u karanteni, pucali su me jakim antibioticima, izravno u vene. Nisam mogao jesti, a morao sam imati oči pokrivene jer sam bio jako osjetljiv na svjetlo. Bio sam nasmrt uplašen", dodaje Poborsky.

Jedna od teorija je da ga je ugrizao krpelj koji mu se našao u bradi te je uzrokovao lajmsku bolest. No, kao što je Poborsky rekao, ne može se sa sigurnošću reći da je to uzrok upale mozga.

Kako god, oporavio se i čak je 2017. zaigrao prijateljsku utakmicu za legende Manchester Uniteda protiv Barcelone.

Instagram

nogomet

Manchester United

smrt

bolest

krpelj

Karel Poborsky

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter