Katar u krizi

Svjetsko prvenstvo pod upitnikom: 'Pratimo stanje, nogomet ne smije patiti'


Slaven Knežević
07.06.2017.10:45
Svjetsko prvenstvo pod upitnikom: 'Pratimo stanje, nogomet ne smije patiti'
Getty Images

sažeto

Zbog diplomatske krize u Kataru Azijska nogometna konfederacija odlučila je pratiti stanje u zemlji kako ne bi patilo odigravanje važnih nogometnih utakmica


Slaven Knežević
07.06.2017.10:45

Katar, koji bi trebao biti domaćin Svjetskog prvenstva 2022. godine, potresa velika diplomatska kriza. Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein, Egipat i Jemen prekinuli su sve diplomatske veze s Katarom i tako državu doveli u veliku krizu. Razlog prekida odnosa je taj što se Katar optužuje za financiranje terorizma.

Stanje u državi pogađa sve društvene djelatnosti, pa tako i nogomet. Zato je Azijska nogometna konfederacija odlučila pratiti stanje u zemlji kako ne bi patilo odigravanje važnih nogometnih utakmica. Glavni tajnik Konfederacije, Windsor John, osvrnuo se na situaciju:

"Pomno pratimo sve što se događa, pogotovo kada se radi o putovanju nogometnih djelatnika. Katar je domaćin mnogim našim ekipama koje igraju na neutralnom stadionu. Moramo napraviti sve kako bismo izbjegli zastoj u odigravanju utakmica i zato pratimo situaciju", rekao je John za medije.

Ekipe iz Irana, Libanona, Sirije, Iraka i Jemena su u Kataru igrali utakmice zbog svojih međusobnih konflikata, a sad će morati potražiti alternativne lokacije za odigravanje utakmica na neutralnom terenu. Reprezentacija Katara trebala bi ugostiti i Sjevernu Koreju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji idući tjedan.

"Za sad je sve što znamo o događajima u toj zemlji došlo iz medija, pa moramo kontaktirati i tamošnji nogometni savez i vidjeti koliko je stanje uistinu loše. Dok ne dobijemo informacije, ne možemo znati više. Ne možemo natjerati zemlje da se dogovore, pa što se nas tiče, neka igrači odaberu s kim će razgovarati, a skim ne", zaključio je John.

nogomet

kriza

Katar

diplomacija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter