Sjajni hrvatski veznjak oduševio Talijane

Vatrenog u Italiji prozvali 'novim Modrićem': 'Od Luke sam puno naučio, on je najbolji na svijetu i nadam se da uskoro stiže u Serie A'


100posto
03.12.2018.17:00
Vatrenog u Italiji prozvali 'novim Modrićem': 'Od Luke sam puno naučio, on je najbolji na svijetu i nadam se da uskoro stiže u Serie A'
Getty Images

sažeto

Filip Bradarić se iskazao sjajnim igrama u dresu Cagliarija, a talijanski mediji već su ga prozvali novim Modrićem


100posto
03.12.2018.17:00

Filip Bradarić ovog je ljeta dres Rijeke zamijenio Cagliarijevim. Iako je došao samo na šestomjesečnu posudbu, Talijani su oduševljeni njegovim igrama i sigurno otkupljuju njegov ugovor ove zime u transferu vrijednom 4.5 milijuna eura.

Bivši kapetan Rijeke u Italiji je odigrao 14 utakmica i upisao jednu asistenciju, no svojim je igrama podsjetio na najboljeg hrvatskog igrača Luku Modrića pa su ga talijanski mediji prozvali novim Modrićem. 26-godišnji veznjak se u intervjuu za Gazzettu dello Sport osvrnuo na taj nadimak i na Modrićevu Zlatnu loptu koju bi, po svemu sudeći, trebao osvojiti.

"Jesam li novi Modrić? Ne, nisam ja ničija kopija! Kada bih morao reći kojem Hrvatu sam najsličniji bio bi to Milan Badelj. Modrić sigurno osvaja Zlatnu loptu jer je u protekloj godini bio najbolji na svijetu. Jako sam puno naučio od njega. Postao mi je uzor jer je uvijek smiren i ne dozvoljava da ga nešto iznervira", rekao je Bradarić Talijanima koje je zanimalo i hoće li Luka stići u Serie A:

"To morate pitati Darija Srnu koji mu je najbolji prijatelj. Iskreno, nadam se da će doći. To bi bilo sjajno za talijanski nogomet", komentirao je donedavni kapetan Rijeke.

Getty Images

Za kraj je Talijanima otkrio i kako je Hrvatska došla do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji, te istaknuo najveći problem hrvatskog nogometa.

"Imamo jako puno talentiranih igrača, a uz to smo svi jako bliski i tvorimo homogenu skupinu. Imali smo i malo sreće. Ipak, hrvatski nogomet ima velikih problema koji su prvenstveno vezani za infrastrukturu u koju se ne ulaže. Teško je u takvim uvjetima privući publiku na stadion", zaključio je Bradarić.

nogomet

hrvatska nogometna reprezentacija

Luka Modrić

Serie A

Filip Bradarić

Cagliari

newsletter

Prijavite se na Newsletter