Apsolutni 'ratnik'

Rekorder je u HNL-u: 'Uvjeren sam da ćemo osigurati Europu, a u Hajduku jednostavno nemaju recept za nas. Planiram postaviti i jedan novi rekord!'


Slaven Knežević
13.05.2019.08:00
Rekorder je u HNL-u: 'Uvjeren sam da ćemo osigurati Europu, a u Hajduku jednostavno nemaju recept za nas. Planiram postaviti i jedan novi rekord!'
Cropix

sažeto

Mario Marina ove je sezone skupio 16 žutih kartona i tako oborio rekord HNL-a. S goričkim ratnikom smo popričali o sezoni iz snova


Slaven Knežević
13.05.2019.08:00

Gorica je ove sezone apsolutni hit prvenstva. Dojučerašnji drugoligaš sjajno je odigrao premijernu sezonu u društvu najboljih i tri kola prije kraja još uvijek je u igri za Europu. Gorica je trenutno peta s 53 osvojena boda, tri manje od četvrtog Hajduka i trećeg Osijeka.

Rezultati by SofaScore

Tijekom sezone su se profilirali mnogi igrači, a neki su, poput Atiemwena, već napravili i transfere. Jedan igrač je jako važan u igri turopoljskog prvoligaša, no njegovo ime nije često na naslovnicama. Mario Marina ove je sezone skupio već 16 žutih kartona i tako postavio novi rekord HNL-a. S goričkim junakom iz sjene popričali smo o sezoni iz snova i dosadašnjoj karijeri. Sve je počelo u Dinari iz Knina.

"Da, tu sam počeo s osam godina. Bila je to klasična priča. Sve je krenulo na ulici gdje sam stalno igrao nogomet kao klinac pa onda krenuo u Dinari", kaže nam Marina.

Cropix

Nakon Dinare uslijedili su nastupi za Zagoru, Imotski i Krku, a onda je iz Šibenika Marina došao u Goricu 2016. godine. Tada se pričalo i o transferu u Gruziju, no Marina je 'krivo skrenuo' na putu za aerodrom i potpisao za Goricu.

"Bila je neka priča s Gruzijom, ali eto, završio sam u Gorici. Nije to bila patka kao što pojedinci tvrde, bila je kombinacija s Gruzijom, ali evo, ostao sam tu."

Nitko nije očekivao ovako jaku Goricu u premijernoj sezoni u 1. HNL.

"Sigurno da nam na početku sezone nitko nije davao ovakve šanse, a čak mislim da ni mi nismo bili sigurni u to što možemo u prvoj ligi. Međutim, pokazalo se da imamo određenu kvalitetu i pojedinačno i kao ekipa i mislim da smo zasluženo u toj borbi za Europu. Kroz cijelu sezonu jako dobro igramo i izgledamo na terenu. Vidjet ćemo što će biti na kraju, ali bitno je da damo sve od sebe da se možemo pogledati u ogledalo."

Cropix

Hajduk još nije uspio upisati pobjedu protiv Gorice. Imate li poseban motiv kada igrate protiv bijelih ili je to samo slučajnost?

"Sigurno je da postoji veći motiv u odnosu na to kada igramo protiv manjih ekipa, ali očito je da oni nemaju recept za nas. Pobijedili smo ih dva puta i dva puta odigrali neriješeno. Pobijedili smo i Rijeku tri puta tako da očito protiv boljih ekipa lakše igramo."

Borba za Europu će izgleda trajati do zadnjeg kola.

"Mislim da je to dobro za ligu što se do zadnjeg kola neće znati tko ide u Europu. Tu su Hajduk, Osijek i Lokomotiva i nećemo znati do zadnjeg kola. Mi ćemo pokušati izboriti to, ali ako i ne uspijemo, a uspjet ćemo, mislim da možemo biti presretni i prezadovoljni s ovom sezonom."

Cropix

Ove sezone je u HNL-u dosta stranaca, a dosta ih je i u Gorici. Mislite li da je to dobro ili loše?

"Mislim da je kod nas što se stranaca tiče veliku ulogu odigrao direktor Nikoličius i sa svima je pogodio. Stvarno su kvalitetni, ne samo kao igrači, nego i dečki. Imamo stvarno sjajnu atmosferu u svlačionici kao što se može vidjeti po pjesmama nakon utakmice. Tu je jedan Oboabona koji je prije četiri godine igrao Svjetsko prvenstvo, a ponaša se najnormalnije i vjerojatno je najveći gospodin s kojim sam igrao. Svim našim strancima skidam kapu", kaže Marina.

Osim što se svlačionicom ori pjesma, nakon utakmice iza sebe sve počistite. Radi li se o odredbi kluba ili?

"To je ispalo sasvim slučajno. Nakon jedne utakmice su naš oružar Pevec i Dado Žutić koji nas je napustio počistili svlačionicu i nakon toga su se mediji raspisali o tome pa je to postalo neka tradicija. Čistimo svlačionicu bez obzira na to igramo li prijateljsku ili natjecateljsku utakmicu."

Cropix

Da parafraziramo popularnu pjesmu: 'Nitko nije znao dobit' žuti k'o Marina...'Ove sezone ste skupili 16 žutih kartona što pokazuje veliku borbenost i želju na terenu.

"Niti jedan moj start nije bio namjeran. To je više prekršaja nakon kojih mi je sudac primoran dati karton. Nekada je to zasluženo, nekada ne, ali čak nije ni bitno. Meni je to pomalo i smiješno. Sada su počeli svi mediji to objavljivati pa me malo zezaju u svlačionici, ali ništa zlonamjerno. Ja ću i dalje biti takav kakav sam na terenu. Rekord sam srušio, a možda do kraja postavim i novi, hahaha. Sad mi je cilj 20 žutih kartona, hahaha."

Nadate li se nakon sjajne sezone s Goricom u prvoj HNL možda i pozivu u reprezentaciju BiH?

"Ma nee, nisam o tome ni razmišljao. Mislim da sam ja daleko od poziva za reprezentaciju. Nikad se ne zna, ali mislim da to u mom slučaju nije realno baš. Možda me se sada zbog Vas sjete, hahaha", kaže skromni Marina.

Cropix

Imate li neke želje za budućnost?

"Iskreno, pokušavam ne pretjerano razmišljati o budućnosti. Živim iz dana u dan. Dajem sve što mogu na svakom treningu i svakoj utakmici. Ne znam što će biti. Ako bude nešto dobro, ako ne bude, opet dobro. Ovdje u Gorici mi je super i stvarno sam zadovoljan."

Što biste rekli da je najbolje u Gorici?

"Klub je stvarno vrhunski posložen i Goricu bih preporučio svakom igraču. Meni osobno odgovara i sam grad. Imam ovdje dosta prijatelja. Ovo mi je već treća sezona pa sam se u neku ruku i udomaćio", kaže Marina koji nas je na kraju zamolio da prenesemo i jedan pozdrav:

"Pozdravljam strikana Ivana i dečke iz Smičiklasove, to su moji prijatelji iz Knina", zaključio je Marina.

Cropix

nogomet

HNL

100posto sport izdvojeno

HNK Gorica

Mario Marina

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter