BUDALA GODINE

Unio loptu u vlastiti gol pa izvrijeđao gol-tehnologiju i suca jer joj vjeruje


Toni Horvat
27.02.2017.13:15
Unio loptu u vlastiti gol pa izvrijeđao gol-tehnologiju i suca jer joj vjeruje
Reuters

sažeto

Nogometaši PSV-a izgubili su derbi od Feyenoorda i šanse za osvajanje naslova nakon što je njihov golman Jeoren Zoet zaustavio loptu na crti, a onda je primio u naručje dok je bio u samom golu


Toni Horvat
27.02.2017.13:15

Igrala se 82. minuta, rezultat je bio 1-1. Napad Feyenoorda završio je udarcem glavom Jan-Arieja van der Heijdena, a PSV-ov golman Joreon Zoet loptu je zaustavio na samoj gol-liniji. Sam Zoet bio je unutar gola, pa kad ju je primio i prislonio na prsa, sudac je pokazao na centar.

Naime, aktivirao se sat na sučevoj ruci nakon što je dobio signal iz senzora u golu da je lopta prešla liniju. Momčad iz Rotterdama tako je povela 2-1 i učvrstila se na vrhu ljestvice nizozemskog prvenstva s pet bodova više od Ajaxa i čak 11 od PSV-a, koji se ovim porazom praktički oprostio od naslova deset kola prije kraja.

Zoet se nije ni pokušao opravdati za idiotariju koju je napravio, nego je za sve optužio tehnologiju.

"Ovo je ozbiljno sjebano! Gol-ehnologija je presudila. Sve bi završilo drukčije da nije. Sudac je vjerovao satu. Da nije, mislim da ne bi bilo gola", govorio je ljutiti Zoet.

Međutim, zaboravio je na detaljčić da takva tehnologija postoji baš zbog ovakvih slučajeva kad sudac ne vidi što se dogodilo. Realno, nitko nije očekivao da će golman napraviti takvu glupost, a on je očito očekivao da će nakon nje proći nekažnjeno.

A snimka potvrđuje da su tehnologija, sat i sudac bili u pravu, a Zoet neoprezni tragičar.

sudac

PSV

Feyenoord

gol-tehnologija

Jeroen Zoet

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter