PONOVNO BEZ ĆORIĆA

U Kolumbiji za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju debitira anonimac koji je zanat pekao u Italiji


HINA
05.09.2017.13:30
U Kolumbiji za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju debitira anonimac koji je zanat pekao u Italiji
Damir Krajac / CROPIX

sažeto

Željko Krajan objavio je sastav za susret kvalifikacija za Svjetsku skupini Davis Cupa, u kojem se prvi put našlo ime Viktora Galovića (26)


HINA
05.09.2017.13:30

Izbornik hrvatske muške teniske reprezentacije Željko Krajan u utorak je prijavio sastav za predstojeći susret kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davis Cupa protiv Kolumbije u Bogoti, koji je na rasporedu od 15. do 17. rujna. Hrvatsku će predvoditi sedmi tenisač svijeta Marin Čilić, a u postavi su još Viktor Galović (244.), Nikola Mektić (32. u paru) i Franko Škugor (43. u paru).

"Borna Ćorić je rekao da mu se ovaj susret ne uklapa u raspored. Već je ranije rečeno da će u Kolumbiji igrati ako će imati zadovoljavajući renking, što trenutno nije slučaj. Imao je problema s ozljedama i istrpio je njegov plasman na rang listi, pa se mora fokusirati na turnire. To je jedini razlog zašto ćemo u Bogoti biti bez njega", izjavio je Krajan.

Novo ime u reprezentaciji je 26-godišnji Viktor Galović, rođen u Novoj Gradišci, s prebivalištem u Italiji, za koju je nastupao do 2014. godine. Od početka sezone napredovao je za oko 250 mjesta.

"Viktor se nametnuo zahvaljujući odličnim rezultatima u posljednje vrijeme. Uz njega za poziciju u ekipi kandidirali su još Ante Pavić, Nino Serdarušić i Borna Gojo, a prevagnulo je to što je je ovog ljeta osvojio ATP Challenger u Recanatiju i bio finalist sličnog natjecanja u Braunschweigu", objasio je Krajan.

"Očito je u odličnoj formi, jer je u ponedjeljak na ATP Challengeru u Sevilli pobijedio prvog nositelja, Španjolca Nicolása Almagra, svojedobno devetog igrača svijeta."

Nikola Mektić i Franko Škugor su početkom godine u Osijeku u prvom kolu Svjetske skupine svladali Španjolce Feliciana i Marca Lópeza, a prije dva mjeseca su u Wimbledonu došli do polufinala. I jedan i drugi su nedavno došli do najboljeg plasmana među igračima parova do sada.

"Škugor i Mektić su prvi otputovali u Kolumbiju, jer će ovog tjedna igrati u Bogoti na ATP Challengeru, gdje su prvi nositelji. Marin će doći iz New Yorka, a termin Viktorova dolaska ovisi o rezultatu u Sevilli", dodao je Krajan.

Glavni adut domaćeg sastava trebao bi biti Santiago Giraldo, no njegov je status trenutno upitan, nakon što je zbog ozljede predao meč na US Openu u New Yorku. Problema s ozljedom ima i jedan od najboljih igrača svijeta u paru Robert Farah, koji nije igrao od Wimbledona.

Oba izbornika imaju mogućnost promijeniti do dvojicu igrača najkasnije sat vremena prije službenog ždrijebanja u četvrtak 14. rujna.

Marin Čilić

Borna Ćorić

Davis cup

Kolumbija

Željko Krajan

Viktora Galović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter