Otkriven nevjerojatan plan

Turčin dobio ponudu koju ne može odbiti: Sucu koji je 'pokrao' Bayern u polufinalu LP-a ponuđeni milijuni


Slaven Knežević
03.05.2018.18:15
Turčin dobio ponudu koju ne može odbiti: Sucu koji je 'pokrao' Bayern u polufinalu LP-a ponuđeni milijuni
Getty Images

sažeto

Cuneyt Çakir dobio je ponudu Kineskog nogometnog saveza da već ovoga ljeta ode suditi u kinesku Super ligu. Sve će se znati nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji


Slaven Knežević
03.05.2018.18:15

Cuneyt Çakir jedan je od najboljih sudaca današnjice. Turčin je na naslovnice medija došao nakon uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka između Real Madrida i Bayerna nakon koje su ga Nijemci optužili da je propustio svirati dva penala za goste iz Njemačke.

Bez obzira na greške u toj utakmici za Çakira se smatra kako je jedan od najkvalitetnijih sudaca u Europi, pa ni ne čudi ponuda koja je na njegovu adresu stigla iz Kine. Marca piše kako je Kineski nogometni savez spreman Turčinu ponuditi unosan ugovor kako bi sudio u kineskoj Super ligi.

Iako je uobičajeno da suci počinju svoj posao od početka iduće sezone, Çakir bi u Kinu mogao preseliti već u srpnju ove godine nakon što završi posao na Svjetskom prvenstvu. Tako je Kina počela, uz super popularne nogometaše, dovoditi i sudačke megazvijezde koje bi trebale podići razinu nogometa u toj zemlji.

nogomet

Kina

sudac

Cuneyt Cakir

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter