Totalno razvaljuje i nitko mu nije ni blizu

'Znam da nikad neću zaraditi dovoljno za cijeli život, ali nikad ne bi mijenjao sva ova zlata s nekom nogometnom karijerom!'


Vjekoslav Paun
11.06.2019.19:00
'Znam da nikad neću zaraditi dovoljno za cijeli život, ali nikad ne bi mijenjao sva ova zlata s nekom nogometnom karijerom!'
Cropix

sažeto

Valent Sinković govori za naš portal o osvojenom zlatu, ali i o planovima za Svjetsko prvenstvo, paklenim pripremama na Peruči...


Vjekoslav Paun
11.06.2019.19:00

Zlobnici bi mogli reći da to više i nije vijest. Da je to normalno stanje stvari i da to tako mora biti kad su oni u pitanju...

"Uvijek izgleda lako, barem kad pročitaš vijest", nasmijat će se Valent.

Braća Sinković osvojila su zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara na Europskom veslačkom prvenstvu u Luzernu prije nekoliko dana i tako samo nastavili niz.

Martin i Valent na dominantan su način obranili naslov europskih prvaka i sad ukupno imaju četiri zlata samo s tih prvenstava.

"Evo sad smo i nakon prvog Svjetskog kupa i nakon EP-a vidjeli da kad smo na našoj razini da smo možda nedodirljivi, ali moramo uvijek davati maksimum i bez opuštanja prilaziti svakoj utrci. I naravno čuvati se ozljeda", reći će Valent.

Ronald Gorsic / CROPIX

Koja je njihova tajna, jeli stvar u tome da je s bratom u "sedlu" ipak lakše nego možda s nekim "strancem" ili postoji neka druga - tajna stvar?

"Pa sigurno to sve pomaže. Uvijek je lakše kad si s bratom. Lakše se razumiješ i lakše riješiš neke stvari kad trebaš. Ali mislim da je zapravo riječ o čitavom nizu faktora. Možda bih ipak izdvojio tehniku, koja nas izdvaja od drugih posada. Snaga, izdržljivost, to je također naš adut, ali tehnika je nešto drugo.", kaže Sinković.

Prevelikog slavlja nema, znaju to dobro, dapače, zlato moraju brzo zaboraviti. Jer na Svjetskom prvenstvu u kolovozu tek će tražiti vizu za Olimpijske igre i to je glavni cilj ove sezone.

"To je najvažnije, najveća regata ove godine i cijela sezona se vrti oko toga. Imat ćemo četiri dana odmora, a onda će krenuti pakleni dio, pripreme na Peruči od pet tjedana! A pravi odmor će uslijediti nakon Svjetskog prvenstva", kaže Valent.

Vladimir Dugandzic / CROPIX

Kako izgledaju te "paklene pripreme" kod Sinkovića?

"Pa dobro, ne bacamo mobitel u vodu i ne isključujemo se od svih i svakog, toliko radikalni nismo, ali recimo da se sve vrti oko treninga, hrane i malo odmora. I onda opet sve ispočetka. Komuniciramo s drugima normalno. Ali trening je tih pet tjedana jedini u fokusu. I Peruča je super, dugačka je, nema nikog oko nas, trener može biti na gliseru, uživancija. U Zagrebu te često netko zove za rukav, tamo si sam", smije se olimpijski pobjednik iz Brazila.

Netko tko je toliko dominantan u drugim sportovima, bogatijim, s toliko zlata rješava si egzistenciju. Bi li možda izabrao nešto drugo, drugi sport, da ga netko "čarobnim štapićem" vrati u mladost?

"Ne mogu reći da nikad nismo gledali financije, čovjek uvijek želi zaraditi, ali mi znamo da nikad nećemo zaraditi za cijeli život, no nikad ne bih mijenjao. Sve što smo napravili, sve je to lijepo i prekrasno, kao i sami sport.", rekao je i nastavlja:

"Nekako bih rekao da kad je manje novaca u igri, da je atmosfera drugačija, puno normalnija. Sportaši se više druže, sve je to nekako prirodnije. Dosta se družimo i čujemo se i s našim konkurentima. Pa čak i putem društvenih mreža dijelimo što radimo, nije da nešto skrivamo", priča Valent.

Baterije voli puniti i s drugim sportovima, "volim igrati nogomet i tenis", ali tamo do rujna, može zaboraviti. Svjetsko prvenstvo i nova olimpijska norma, maksimalno su u fokusu...

Cropix

100posto sport izdvojeno

Valent Sinković

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter