PRIZNANJE ZA NOVINARSKOG BARDA

Tomislav Židak dobit će svoju ulicu pokraj maksimirskog stadiona?


HINA
13.06.2017.13:30
Tomislav Židak dobit će svoju ulicu pokraj maksimirskog stadiona?
Biljana Gaurina / CROPIX

sažeto

HZSN je predložio da se sadašnji Maksimirski perivoj, prilaz od Ulice Dinka Budaka i tramvajskog okretišta na jugu stadiona do samog stadiona preimenuje u prilaz Tomislava Židaka


HINA
13.06.2017.13:30

Izvršni odbor Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) predložio je da se sadašnji Maksimirski perivoj, prilaz od Ulice Dinka Budaka i okretišta tramvaja na jugu Dinamovog stadiona do stadiona GNK Dinamo, preimenuje u prilaz Tomislava Židaka, barda hrvatskog sportskog novinarstva.

Na sjednici održanoj u ponedjeljak Izvršni odbor Hrvatskog zbora sportskih novinara predložio je da se ta inicijativa uputi Gradu Zagrebu, priopćio je HZSN.

Tomislav Židak je tijekom 42-godišnje karijere ostavio neizbrisiv trag u istraživačkom novinarstvu, te kao kolumnist i urednik, a umro je prije dva mjeseca u Zagrebu u dobi od 64. godine.

Židak je rođen 1. siječnja 1953. u Vugrovcu kraj Zagreba, a novinarstvom se počeo baviti 1975. godine u Studentskom listu. Najveći dio novinarske karijere pisao je za Sportske novosti i Jutarnji list, a za svoj rad dobio je brojna novinarska priznanja.

Maksimir

stadion

ulica

Tomislav Židak

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter