WUNDERKIND: Toni Fruk

Tinejdžer je sve šokirao kad je potpisao za slavni klub: 'Sve se je dogodilo iznenada, ali ja sam jako motiviran i želim se dokazati u Fiorentini!


Vjekoslav Paun
02.02.2019.08:00
Tinejdžer je sve šokirao kad je potpisao za slavni klub: 'Sve se je dogodilo iznenada, ali ja sam jako motiviran i želim se dokazati u Fiorentini!
Toni Fruk

sažeto

Gost naše tradicionalne subotnje rubrike je 17-godišnji nogometaš iz Slavonije koji je sve iznenadio velikim transferom...


Vjekoslav Paun
02.02.2019.08:00

"Tko je Toni Fruk i zašto je on potpisao za kultnu Fiorentinu?", bilo je jedno od čestih pitanja posljednjih dana kad su "ljubičasti" objavili informaciju da je navedeni 17-godišnji Hrvat stavio svoj - potpis.

Riječ je o 17-godišnjaku, za mjesec dana mu je rođendan, a koji je iz Slavonije, iz Našica. Zapravo, iz tog kraja, iz jednog sela u blizini. Ovako je započeo priču o svojim počecima za naš portal...

"Kako sam odrastao u svojem selu Lila, svaki dan sam bio vani na polju i igralištu s loptom u nogama. Sve je počelo na tom igralištu. Kako mi je bila velika želja za nogometom a bio sam premlad za pionire u selu, roditelji su me odveli u Našice kako bi igrao s vršnjacima. Tu je sve započelo", rekao nam je Toni.

Cropix

Posljednjih sezona navikli smo da u kultne klubove naši nogometaši odlaze iz Dinama, Hajduka, Rijeke, kako se dogodio ovaj iznenadni transfer?

"Fiorentina? Da, sve se dogodilo iznenadno. Jako sam sretan i zadovoljan što sam ovdje, naravno došao sam s ciljem da jednog dana zaigram za prvu momčad i da mi Fiorentina bude samo još jedna stepenica u mom životu nakon koje ću, nadam se, ići samo prema gore.", otkrio je Hrvat koji je u Fiorentinu stigao iz belgijskog Royal Excel Mouscron Reservea.

Tko je zaslužan za tvoju karijeru?

"Prvo moji roditelji koji su se žrtvovali za mene uvijek kada je trebalo i donosili su prave odluke. U trenerskom smislu definitivno Milan Đuričić. Hah, djeda! Rijetko tko je volio trening kod njega, ali čovjek je napravio čuda. Naravno uz njega Marko Babić, Dražen Jakšetić i mnogi drugi...", otkrio nam je Toni.

Toni Fruk

Uzor mu je Iniesta, kako kaže, jednostavno ga voli gledati kako igra nogomet s "lakoćom i uživanjem".
"Čovjek je uvijek smiren i rijetko kada griješi".

Kako mu je prošla prilagodba u Belgiji?

"U Belgiji jako poštuju naše igrače, od uprave i svih ljudi u klubu stvarno imam samo riječi hvale. Ima igrača i iz BiH, Srbije, Crne Gore...koji su me jako dobro primili i s kojima sam se sprijateljio.", rekao je Fruk.

Jedan je od onih koji je zaobišao Dinamo i Hajduk, no možda se i vrati jednom...

Toni Fruk

"Iskreno, ne znam što bi se dogodilo da sam se okušao u Dinamu ili Hajduku. Gdje god da sam otišao imam isti cilj tako da ne žalim ni za čim ali možda jednog dana se i okušam u našim klubovima.", rekao nam je.

Najveći klub u blizini njegova odrastanja, NK Osijek, uspješno napreduje, kako igrački, tako i infrastrukturno...

"Naravno NK Osijek je trenutno na uzlaznoj putanji i želim im svu sreću da nastave u tom ritmu. Nikada nisam igrao za njih ali klub mi je drag i volio bih jednog dana i zaigrati u njemu.", otkrio je.

Cropix

U ovoj godini jedino što želi je zdravlje, da ne bude ozljeda, a za sve ostalo vjeruje da će doći uz rad i trud.

"Srebro iz Rusije? Vau, nisam se bio nadao tome da će seniorska reprezentacija uspjeti toliko daleko dogurati. Za vrijeme euforije bio sam u Japanu na turniru s U18 reprezentacijom i od tamo smo pratili polufinale i finale te neka znaju da su imali veliku podršku i iz Japana.", s radošću se prisjetio tih povijesnih dana.

Ima dosta nastupa za mlađe selekcije reprezentacije...

"Naravno uvijek je ponos igrati za svoju domovinu i jako mi je drago što mogu braniti boje kockastog dresa. Nadam se da ću nastaviti još boljim ritmom i jednog dana pokucati na vrata A reprezentacije.", zaključio je mladi talent hrvatskog nogometa, gost naše subotnje rubrike...

Toni Fruk

nogomet

Wunderkind

Toni Fruk

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter