TELEFONSKI I PISMENO

Talijanskom sucu prijete smrću jer je izmislio penal za Juventus


Toni Horvat
21.03.2017.18:20
Talijanskom sucu prijete smrću jer je izmislio penal za Juventus
Valerio Pennicino/Getty Images

sažeto

Davide Massa dosudio je penal koji nije trebao, i to za Juventus protiv Milana u sedmoj minuti sudačke nadoknade. Život mu se nakon toga promijenio...


Toni Horvat
21.03.2017.18:20

Ako je netko poznat po kriminalno lošem suđenju u nogometu više od Hrvata, onda su to talijanski suci na utakmicama Juventusa, koji, eto, uvijek pronađu način...

U taj se stereotip savršeno uklopio Davide Massa, koji je prije desetak dana sudio derbi između Juvea i Milana. Stara dama pobijedila je 2-1 golom iz penala u sedmoj minuti nadoknade. Pogrešno dosuđenog penala, dakako.

Naime, nije sporno da je Lichtsteiner pogodio De Sciglia u ruku u šesnaestercu, ali učinio je to iz tolike blizine i tolikom snagom da Milanov igrač jednostavno nije imao vremena skloniti je. Šteta je napravljena, Milan je izgubio, ali i Talijanski nogometni savez već je priopćio da su rossoneri oštećeni, a Massa kažnjen tako što će u narednom razdoblju na utakmicama sudjelovati samo kao pomoćni sudac.

Međutim, navijači drukčije rezoniraju i smatraju da to nije dovoljna kazna, pa je netko odlučio Massi prijetiti smrću, prvo telefonski, a onda i pismom u kojem je šokantno puno detalja o privatnom životu inkriminiranog suca. Talijanska policija analizira pismo i traži tragove DNK kako bi ušla u trag pošiljatelju.

Je li u pitanju samo metoda zastrašivanja ili prava i ozbiljna prijetnja manje je bitno. Navijači sve češće sumanutim potezima žele uzimati pravdu u svoje ruke, u što smo se uvjerili i u Hrvatskoj. Jasno je samo da sudačke pogreške, slučajne ili ne, jednako iritiraju navijače po cijelom svijetu.

Juventus

Serie A

Milan

sudac

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter