Strašna tajna šampiona

Svjetski prvak i bivši ovisnik o kokainu i alkoholu prebio vlastitog oca zbog novca: 'Htio sam se ubiti nakon poraza!'


Dejan Šmehil
14.08.2019.17:00
Svjetski prvak i bivši ovisnik o kokainu i alkoholu prebio vlastitog oca zbog novca: 'Htio sam se ubiti nakon poraza!'
Getty

sažeto

Hatton od djetinjstva ima problema s depresijom, ali bivši boksač se odao porocima zbog svađe s roditeljima. Sad su se pomirili...


Dejan Šmehil
14.08.2019.17:00

Zvali su ga Udarač. I Ricky Hatton je kroz svoju karijeru opravdavao taj nadimak, oprostio se sa skorom 45-3, s tim da je u tih 45 pobjeda ugradio 32 nokauta.

Ali, bivši svjetski prvak u poluvelteru i velteru, uza sve te uspjehe, borio se s nekim svojim demonima. Neke od njih uspio je uništiti tek nakon višegodišnje borbe sa samim sobom. Ovih se dana, naime, Hatton pomirio s ocem i majkom s kojima nije pričao jedno čitavo desetljeće.

A za sve je kriv – novac... Posvađao se Hatton jednom prilikom s ocem na parkiralištu, došlo je i do fizičkog obračuna, a naravno, deblji kraj je izvukao otac. Hatton ga je nokautirao ljevicom i više se nije osvrtao. Do prije neki dan kad je odlučio pružiti ruku pomirenja.

Twitter

"Nekim mojim vršnjacima su roditelji počeli umirati i odlazeći na pogrebe, postao sam svjestan da i sam imam 40 godina i da moji otac i majka neće još dugo biti sa mnom. Sam sebi sam objasnio da neke stvari treba zaboraviti i ostaviti u prošlosti. I to je to", otkrio je Hatton kako je doživio prosvjetljenje.

A ta svađa s roditeljima ga je zapravo gurnula u ponor, a umalo i preko ruba. Kad je 2007. godine izgubio od Floyda Mayweathera, što mu je bio prvi poraz u karijeri, pao je u veliku depresiju.

"Bio sam uvijek depresivan, čak i kao dječak. I zatim sam ostvario hrpu uspjeha u boksu, pa mi je prvi poraz jako teško pao. I bilo mi je svejedno hoću li živjeti ili umrijeti", ističe britanski boksač.

Getty

Otišle su stvari toliko daleko da je razmišljao o samoubojstvo, ali nije se, srećom, odlučio na taj korak. No zato se odao alkoholu i kokainu.

"Da se nisam posvađao s majkom i ocem, ne bih sigurno napravio takvu glupost kao što je šmrkanje kokaina", tvrdi Hatton.

Njegova borba s alkoholizmom i ovisnošću o drogi dobro je poznata široj javnosti, primljen je i u kliniku za odvikavanje nakon što je uhvaćen na kameri kako u jednom hotelu u Manchester šmrče kokain. Nakon izlaska iz klinike, nije poznato je li se vratio starim (lošim) navikama, ali pomirbom s roditeljima očito je okrenuo novi list u životu.

droga

alkohol

ovisnost

depresija

boks

Ricky Hatton

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter