Veliki skandal u Italiji

Sudac brutalno pokrao Perišića i Brozovića pa zaradio suspenziju: 'Ne možemo isključiti da to nije bilo namjerno'


Slaven Knežević
26.02.2019.12:35
Sudac brutalno pokrao Perišića i Brozovića pa zaradio suspenziju: 'Ne možemo isključiti da to nije bilo namjerno'
Getty Images

sažeto

Sudac koji je zakinuo Inter u dvoboju s Fiorentinom suspendiran je na tri utakmice, a milanskom klubu neće moći suditi do kraja sezone


Slaven Knežević
26.02.2019.12:35

Inter je u nedjelju gostovao kod Fiorentine. U utakmici u kojoj su pljuštali golovi glavnu je ulogu ipak imao VAR koji je značajno oštetio Inter. Susret je završio s 3-3, a najveću prašinu podigao je treći gol Fiorentine zabijen u sudačkoj nadoknadi. Lopta je D'Ambrosija pogodila u prsa, no sudac je nakon pregleda snimke ipak dosudio kazneni udarac iz kojeg je Fiorentina izjednačila. Tako je VAR ponovno došao na naslovnice svih svjetskih medija.

Getty Images

"Nanesena nam je velika šteta. Nadamo se da nije nepopravljiva u kontekstu naše sezone jer bi to bilo grozno. Najviše žalim što smo jako puno novaca uložili u VAR kako bismo smanjili greške i zato ga moramo koristiti racionalno", rekao je direktor Intera Beppe Marotta nakon utakmice pa dodao:

"Objektivnost i subjektivnost se miješaju u ovim situacijama, a upravo to me najviše rastužuje. Ne želim kritizirati suca, ali očito je nešto pošlo po zlu. Možda se sustav treba bolje organizirati. Nije na meni da upirem prstom, ali mislim da nam je nanesena nepopravljiva šteta", rekao je Marotta.

U Interu smatraju da treba mijenjati VAR.

Getty Images

"Protokol mora biti ocijenjen i obnovljen. Objektivna procjena mora biti donesena, a objektivno gledano, nitko ne može reći da je D'Ambrosio dirao loptu rukom. To je nevjerojatno. Za mene je to najveća greška ikada napravljena VAR-om. Ima li namjere? Ne mogu isključiti tako nešto...", zaključio je direktor Intera.

S njim se očito slažu i u Talijanskom nogometnom savezu u kojem su odlučili suca te utakmice Rosarija Abissoa suspendirati na iduće tri utakmice u Serie A. Abisso tako neće suditi do 24. ožujka, a zabranjeno će mu biti i suditi Interu do kraja sezone.

nogomet

Serie A

Inter Milan

sudac

Fiorentina

VAR

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter