Ono kad 'nažicaš' smanjenje kazne

Sucu objasnio novo pravilo, pa umjesto crvenog dobio žuti karton i donio pobjedu svojoj ekipi


Slaven Knežević
05.10.2017.17:00
Sucu objasnio novo pravilo, pa umjesto crvenog dobio žuti karton i donio pobjedu svojoj ekipi
Getty Images

sažeto

Vratar Lutona James Shea skrivio je penal i dobio crveni karton, no tu drugu kaznu je nakon rasprave sa sucem uspio umanjiti i ostati u igri. Luton je prošao dalje nakon jedanaesteraca


Slaven Knežević
05.10.2017.17:00

Zanimljiva situacija dolazi nam iz Engleske. Vratar Lutona James Shea skrivio je jedanaesterac i zaradio crveni karton, no uspio je suca "nažicati" da mu smanji kaznu i ostao je u igri. U 63. minuti susreta u utakmici natjecanja Football League Trophy Shea je u vlastitom šesnaestercu srušio napadača Barneta Andrea Blackmana, a sudac je pokazao na bijelu točku i nesretnom vrataru dao crveni karton.

Kako je uobičajena praksa u nogometu da se teren ne napušta bez borbe, tako je i Shea oštro protestirao kod glavnog suca. Ipak, Shea je imao odlične argumente. Po novom pravilu ne smije se isključiti igrača koji je skrivio kazneni udarac ako je imao namjeru ići na loptu jer se u tom slučaju radi o dvostrukoj kazni.

"Išao sam na loptu, ali sudac je svirao prekršaj i dosudio jedanaesterac. Došao je do mene i pokazao mi crveni karton, ali postoji to novo pravilo ia ja sam to znao. Otišao sam do njega i rekao mu da me po novom pravilu, sve dok sam pokušao doći do lopte, ne može isključiti nego samo opomenuti", ispričao je Shea za Luton Today.

Zanimljivo, sudac John Busby priznao je svoju grešku i crveni karton zamijenio žutim.

"Iskreno, sudac je bio predobar. Rekao mi je da mu je žao i da sam u pravu. Na kraju mi je pokazao žuti karton", rekao je Shea.

Utakmica je završila 1-1, a Luton je na kraju slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca. To se sigurno ne bi dogodilo da Shea nije ostao u igri.

nogomet

sudac

vratar

Luton

James Shea

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter