VIDEO: Kaos nakon povijesnog uspjeha

Stotine navijača zarobljeni u paklu na povratku kući: Spavaju na ulici, policija ih premlaćuje i drži ih kao taoce


Dejan Šmehil
22.07.2019.17:00
Stotine navijača zarobljeni u paklu na povratku kući: Spavaju na ulici, policija ih premlaćuje i drži ih kao taoce
Facebook/Algerie Debout

sažeto

Alžirski navijači već danima proživljavaju horor po povratku s Afričkog kupa nacija na kojem je njihova zemlja uzela naslov prvaka


Dejan Šmehil
22.07.2019.17:00

Nakon što je njihova reprezentacija osvajanjem Afričkog kupa nacija priuštila cijeloj zemlji neviđenu radost, stotine navijača koje su putovale kući s natjecanja nisu ni slutile da ih čeka – pakao.

Ostali su zarobljeni u zračnoj luci Kairo i to traje već nekoliko dana. Fotografije koje se šire društvenim mrežama pokazuju sav jad koji proživljavaju nesretni navijači, a svakako valja naglasiti da im 'domaćini', u ovom slučaju omraženi Egipćani, nimalo ne olakšavaju.

Štoviše, egipatska je vlada otkazala neke letove pa se tako Alžirci ne mogu vratiti kućama.

"Došao sam u Kairo s poprilično novca. Nije mi više ostalo ništa! Kako da si kupim nešto za jesti i piti!?", žali se jedan Alžirac, dok drugi dodaje:

'Prepušteni smo sami sebi!'

"Nikoga nije briga za nas, ovdje su obitelji s djecom, a prepušteni smo sami sebi."

Tenzije su sad već na vrlo visokoj razini pa je došlo i do sukoba s lokalnom policijom nakon što su alžirski navijači na silu pokušali ući na terminal. Video snimke pokazuju kako interventna policija mlati navijače i sprječava ih da uđu u zračnu luku. Pa su prisiljeni spavati na ulici, ispred aerodroma.

"Naša vlada ne čini ništa za nas, veleposlanik nas uopće nije posjetio", ističe jedan navijač.

No, alžirska se vlada ipak pokrenula. Digla je 28 aviona koji mogu prebaciti 4800 navijača odjednom. Problem je što ih ima blizu 15.000 i nemoguće ih je sve vratiti u roku od 24 sata u zemlju. Pa će tako cijela operacija trajati danima.

skandal

Egipat

alžir

Afrički kup nacija

Kairo

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter