Hajduk o divljanju navijača

'Stanje u hrvatskom nogometu je zatrovano, no ne smijemo dozvoliti da se ovakav propust ponovi'


Lada Novak Starčević
12.03.2017.14:50
'Stanje u hrvatskom nogometu je zatrovano, no ne smijemo dozvoliti da se ovakav propust ponovi'
Božidar Vukičević / CROPIX

sažeto

'Ulazak osobe u teren s predmetom kojim može ozbiljno ozlijediti bilo koga na terenu je nedopustiv, jednako kao i spora reakcija koja je uslijedila nakon toga', poručili su iz splitskog kluba


Lada Novak Starčević
12.03.2017.14:50

Nakon što je jučer na Poljudu huligan utrčao na travnjak i mahao vatrogasnom štipaljkom pred glavnim sucem i igračima, oglasio se i Hajduk. Na službenoj stranici kluba objavljeno je priopćenje vezano uz težak incident. Prenosimo ga u cjelosti:

"Neovisno o namjerama ili motivima osobe koja je ušla u teren nesporno je da se radi o velikom sigurnosnom propustu. Ulazak osobe u teren s predmetom kojim može ozbiljno ozlijediti bilo koga na terenu je nedopustiv, jednako kao i spora reakcija koja je uslijedila nakon toga.

Za sigurnost na stadionu su zadužene zaštitarske tvrtke i policija. Naravno da imamo slobodu izbora koju ćemo tvrtku angažirati stoga ne bježimo od odgovornosti, dok će, sigurni smo, policija preispitati svoje djelovanje.

Stanje u hrvatskom nogometu je zatrovano, frustrirajuće i posljedice su pogubne, no mi kao organizator ne smijemo dozvoliti da se ovakav propust ponovi. Svi koji nastupaju na Poljudu, kao i svi naši gledatelji i navijači, moraju se osjećati sigurno. Protiv smo i ne podržavamo nikakav oblik nasilja niti protuzakonitog ponašanja.

Napravit ćemo sve što je u našoj moći da ga na našem stadionu ne bude. Nadamo se da će nam ozdravljenje hrvatskog nogometa u tome pomoći".

Hajduk

Rijeka

navijači

derbi

Torcida

Jadranski derbi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter