OTPUTOVALI U PARIZ

VIDEO, FOTO Goluža: Lijepo ste nas ispratili, a sad počnite pripremati doček!

Rukometni reprezentativci oprostili su se od najdražih na zagrebačkom aerodromu Pleso i otputovali u Pariz odakle idu na SP u Švedskoj
 Šime Šokota / Cropix

ZAGREB - Izabranici Slavka Goluže najprije će u subotu i nedjelju u Parizu odigrati pripremni turnir, a dva dana poslije odlaze u Malmö gdje ih u petak 14. siječnja očekuje prva utakmica “rukometnog mundijala” protiv Rumunjske.

Nakon preliminarnih priprema u Makarskoj te završnih u Karlovcu konačno je došao i taj dan. Počevši od prve utakmice s Rumunjskom, pa u sljedećih 20-ak dana, naši će se rukometaši potruditi da obrane srebrno svjetsko odličje iz Zagreba 2009., a pokušat će otići i stepenicu više i ponoviti podvig iz Portugala 2003. godine. O tome sanjaju svi, no svi su oprezni.

- Ne smijemo se razbacivati velikim i optimističnim očekivanjima i snovima. Naš jedini zadatak u Švedskoj je da damo sve od sebe. Normalno je da opet na SP idemo s velikim očekivanjima, no moja su razmišljanja usmjerena samo prema Rumunjskoj. Prva utakmica turnira najvažnija je od svih. O ostalima ne želim ni razmišljati. Kakvo finale, kakvo zlato - upitao je novi izbornik.

Ipak, Goluža je otkrio najskrivenije želje. Sve hrvatske medalje je kao igrač pa zatim i Červarov pomoćnik osvojio samo on. Sve od daleke 1994...

- Posebno sam na to ponosan. Bilo bi lijepo da tako nastavim i kao izbornik. Lijepo ste nas ispratili, sanjam o tome da nas dočekate kad se budemo vraćali.

A zna se da su dočeci u hrvatskom rukometu rezervirani samo za zlata, čak se i srebra doživljavaju kao djelomični neuspjesi.

- Opet smo tu, sve iz početka, iz godine u godinu ista priča. Malo sam umoran jer sam u Njemačkoj za Hamburg igrao još za Božić. Sada smo opet u reprezentaciji, tu nam je najljepše - rekao je Igor Vori u pauzi oproštajnog bavljenja sa zaigranim sinom Petrom. Supruga Olja družila se s ostalim životnim družicama Igorovih suigrača koje su također na put ispraćale svoje “bolje polovice”.

Nikolina Lacković i sin Luka također su suprugu i ocu poželjeli sretan put, kao i Anela svom Tončiju Valčiću. Tonči je u sadašnjoj postavi najstariji igrač. Miran kao i uvijek kratko je izjavio uoči polaska:

- Vrijeme leti, još sam ‘jučer’ bio najmlađi u reprezentaciji. No, nikad nije bilo važno tko je koliko star, bitno je da smo dobra klapa. Kao i uvijek, idemo na put kao jedni od favorita, od toga ne bježi nitko. Zdravi smo, dobri smo i željni da što prije počne...

Generalka s Francuzima u nedjelju?

Naši igrači posljednju provjeru imaju u Parizu, gdje u subotu u 14.00 igraju protiv Republike Koreje u polufinalu turnira Bercy 2011. U drugom polufinalu u 16.10 sučelit će se domaćin Francuska i Argentina. Očekivano je finale Hrvatske i Francuske, starih rivala iz finala posljednjih velikih natjecanja, na rasporedu u nedjelju u 16.30.

Potpuno je sigurno da će i naši i Francuzi u toj utakmici skrivati dosta toga, iako će se na SP-u eventualo opet sresti tek u završnici, najranije u polufinalu. Goluža je bio dosta neodređen:

- Rezultat nam nije u prvom planu, no to ne znači da ne idemo po pobjedu. Najbitnije nam je ipak uigravanje momčadi koja je kratko zajedno. Dakako, bitno je da se nitko ne ozlijedi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 23:36