OLIMPIJSKI DOMJENAK

U Zagrebu predstavljene ZOI u Vancouveru

Gošća iz Kanade darivala je domaćinima - Mateši i Kovačiću - dresove kanadske hokejaške reprezentacije
 Ronald Goršić / Cropix

ZAGREB - Hrvatski olimpijski odbor priredio je u hotelu Regent Esplanade “olimpijski domjenak” u povodu posjeta Hrvatskoj glavne guvernerice Kanade Michaëlle Jean, koja će u veljači 2010. otvoriti Zimske olimpijske igre u Vancouveru. Osim vodstva HOO-a ( Zlatko Mateša i Josip Čop) i POI-ja ( Ratko Kovačić), svečanosti su nazočili i član MOO-a iz Hrvatske Antun Vrdoljak, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te brojni uglednici iz političkog, javnog i sportskog života grada i države.

Nakon promotivnog filma o domaćinu ZOI 2010., kanadska guvernerica izrazila je zadovoljstvo posjetom našoj “prekrasnoj zemlji” i uvjerenje da će Igre biti organizacijski iznimno uspješne:

- Kanada ima pravu strast za zimu i zimske sportove. A ta će strast biti na vrhuncu u veljači i ožujku 2010., kada će Vancouver biti domaćin Zimskih olimpijskih i Paraolimpijskih igara. Odbrojavanje je već počelo... Želim hrvatskim sportašima puno uspjeha u Vancouveru.

Gradonačelnik Bandić uzvratio je gošći zahvalom za pomoć kanadskog naroda tijekom Domovinskog rata, Ratko Kovačić predstavio hrvatske paraolimpijce za Vancouver, a Zlatko Mateša podsjetio na naše domete na ZOI-ima:

- Iako smo brojčano mala država, dosad smo bili vrlo uspješni na Igrama, zahvaljujući ponajviše sjajnoj Janici Kostelić i njezinu bratu Ivici. Vjerujem da ćemo biti uspješni i u prekrasnom Vancouveru za nešto više od sto dana...

Gošća iz Kanade darivala je domaćinima - Mateši i Kovačiću - dresove kanadske hokejaške reprezentacije s brojem 10 i njihovim prezimena na leđnoj strani. Nakon Zagreba guvernerica putuje u kolijevku olimpizma - Grčku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:41