IZ IVANIĆ GRADA P. ŽUKINA

RUKOMETAŠI NA SJAJAN NAČIN NAJAVILI TURNIR ODLUKE 'Spremamo 'čaroliju' i sve tri pobjede!'

 Cropix/Ante Ćizmić

Hrvatski rukometaši okupili su se prije nekoliko dana te u Ivanić Gradu odrađuju pripreme za najvažniju zadaću cijele sezone. U danskom Herningu sljedećeg vikenda igraju kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

U zahtjevnoj skupini s njima su domaćin Danska i jaka Norveška s kojom su se tukli za odlazak na EP u Poljskoj te na samom EP-u u skupini i u utakmici za treće mjesto. Četvrti “član” ove kvalifikacijske skupine, jedne od tri, je Bahrein, no oni neće biti prevelika prepreka za spomenute tri europske momčadi od kojih će samo dvije putovati u Brazil. Potrebno je, dakle, u Danskoj pobijediti, bilo domaćina, bilo Norvežane za jedno od dva mjesta koja vode na olimpijski turnir. Izbornik Željko Babić i njegovi igrači svjesni su da ih očekuje vrlo teška zadaća.

Za podsjećanje, hrvatska je reprezentacija od osamostaljenja Hrvatske sudjelovala na svim SP-ima, EP-ima i olimpijskim turnirima osim na onom olimpijskom 2000. u Sydneyju. Svi su svjesni da se ne smije ponoviti ono što se dogodilo izostankom na turniru u Australiji.

"Čeka nas težak posao, svjesni smo koliko je važno izboriti plasman na OI. Dobro je to što u Dansku putujemo u boljoj situaciji i nismo toliko opterećeni ozljedama kao uoči EP-a. Kopljar i Slišković su malo ozlijeđeni, ali karakterom će to nadoknaditi. Marko je na EP-u igrao pod injekcijama, on je pravi kapetan. Vjerujemo u sebe, dobri smo, pokazali smo to u Poljskoj i uvjeren sam da možemo izboriti Brazil. Nemamo puno vremena za pripreme, ali nema 'kukanja'. Moja je obaveza da spremim momčad za jednu veliku 'čaroliju' i pobjedu u sve tri utakmice, iako je u sportu sve moguće", poručio je Babić.

Raspored u Herningu

HRVATSKA - Danska 8. travnja

HRVATSKA - Bahrein 9. travnja

HRVATSKA - Norveška 10. travnja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 22:20