NOVO OLIMPIJSKO GESLO

Putin: Nije važno znojiti se, već pobjeđivati

Russian Prime Minister Vladimir Putin chairs a meeting on gas issues in Moscow on November 10, 2009. The World Bank revised down its growth forecast for Russia, predicting a steeper contraction in gross domestic product of 8.7 percent in 2009 and very weak recovery for the economy in 2010. AFP PHOTO / RIA NOVOSTI / POOL / ALEXEY NIKOLSKY
 AFP

I dalje je burno u Rusiji nakon Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru gdje su ruski sportaši ubilježili najslabiji nastup u povijesti.

Petnaest odličja, od čega samo tri zlata, smjestili su Ruse na šesto mjesto na ukupnoj ljestvici medalja, odnosno tek na 11. kad se u obzir uzmu samo zlata.

Za jednu od najvećih svjetskih sportskih sila, takav je učinak veliko razočaranje, pa i ne čudi što je predsjednik Dmitrij Medvedev pozvao čelnike ruskog sporta da podnesu ostavke. U četvrtak ga je poslušao predsjednik Ruskog olimpijskog odbora Leonid Tjagačev koji je odstupio s dužnosti.

U petak je, pak, kanadski podbačaj bio tema sjednice ruske vlade, a tom je prilikom premijer Vladimir Putin istaknuo kako nacionalni sportski savezi moraju imati širu moć i posebne odgovornosti, kako treba izgraditi više sportskih objekata te kako trenerima treba povećati plaće, sve kako bi se spriječilo "novo poniženje" za četiri godine kada će Rusija, točnije Soči biti domaćin Igara.

- Čuo sam kako neki govore kako nije najvažnije biti među vodećim nacijama, već da je najbitnije ostaviti dobar dojam. Ali, moram vam reći da nije tako. Na igre ne ideš da bi se oznojio, već da bi pobijedio - odlučno je poručio Putin.

- Imam osjećaj da ostvarujemo slabije rezultate što više novaca ulažemo. Soči je naš nacionalni projekt i moramo mu posvetiti punu pažnju. Moramo biti među vodećim nacijama u Sočiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 12:57