TKO VISOKO LETI...

Omeyer: Želim Hrvate u finalu! Naši su dvoboji prava poslastica, a i redovito ih pobjeđujemo...

'Stvarno bih najviše volio u finalu igrati protiv Hrvata, ali ako oni ranije ispadnu, onda bih volio Šveđane, koji će kao domaćini imati dodatni motiv kako bi nas skinuli s trona'
 Ronald Goršić / Cropix

Francuski reprezentativac i najbolji vratar svijeta Thierry Omeyer u L’Equipeu je dao veliki intervju uoči početka SP. Omeyer je pričao o svemu pomalo, a velik dio odnosio se na suparništvo Francuza s Hrvatskom.

Rukometaš, koji je u posljednje tri godine s Francuskom bio olimpijski, svjetski i europski prvak, ovaj niz želi nastaviti i u Švedskoj.

- Nisam se zasitio trofeja već sam i dalje željan novih naslova prvaka, odnosno novih uspjeha. Jednostavno, ta glad za trofejima me tjera dalje i ne želim vidjeti nikog ispred nas na pobjedničkom postolju.

Posljednjih godina sjajnim obranama Omeyer zagorčava život svojim protivnicima, a na našu žalost, osobito našim reprezentativcima, koje je toliko zavolio da protiv njih želi igrati i u finalu SP-a.

- Svjetsko prvenstvo u Švedskoj nova je avantura u mojoj karijeri na kojoj želim otići do kraja, odnosno do novog naslova svjetskog prvaka, a u finalu bih volio igrati protiv Hrvatske. Zašto baš protiv Hrvatske? Zato što hrvatski reprezentativci igraju lijep rukomet i imaju sjajne navijače koji naprave divnu atmosferu u dvorani, pa su dvoboji Francuske i Hrvatske uvijek prava poslastica za rukometne zaljubljenike.

A kad je sve fino upakirao, postao je - zločest.

- Naravno, da ne zaboravim istaknuti ono najslađe - u posljednje vrijeme se u dvobojima s Hrvatskom, po onoj staroj narodnoj “tko se zadnji smije, najslađe se smije”, mi uvijek najslađe smijemo jer ih uvijek pobijedimo i baš protiv njih redovito osvajamo naslove.

Ako mu se ne ispuni želja i ne dođu mu Hrvati u finalu, Omeyer ima rezervnu varijantu.

- Stvarno bih najviše volio u finalu igrati protiv Hrvata, ali ako oni ranije ispadnu, onda bih volio Šveđane, koji će kao domaćini imati dodatni motiv kako bi nas skinuli s trona.

Samopouzdanja i bahatosti mu ne nedostaje. Nadamo se da mu naši dečki ovaj put neće dopustiti da se - najslađe smije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 10:24