ODLUKA ZŠS

Nije prošlo ‘rezanje’ 7,5 milijuna kuna nogometnim prvoligašima

'Doživio sam šok i ne znam kako ću se od njega oporaviti. Nije fer da se to pokušalo učiniti zagrebačkom nogometu'
Zagreb, 040109.Maksimirska 128. Prostorije NK Dinama.Konferencija za medije Zdravka Mamica povodom izjave Ivana Sibera u jucerasnjoj emisiji RTL-a Duel u kojem su se sucelili predsjednicki kandidati Ivo Josipovic i Milan Bandic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

ZAGREB - Ruku za sportski proračun dignulo je 67 od 90 nazočnih skupštinara ZŠS-a (dva protiv i tri suzdržana), a glavni tajnik Velimir Bašić pojasnio je “genezu” tog iznosa koji je počeo od preoptimistična 202 milijuna.

- Na prvom čitanju u Gradskoj skupštini prošao je iznos od 180 milijuna, a onda je uvećan za pet milijuna zaslugom predsjednice Odbora za obrazovanje i šport Danire Nakić, te gospode Lovrića, koji je sastavio amandman, i Mamića, koji je izlobirao to povećanje.

Bašić je dodao i to da je sesvetska Croatia trebala biti izbrisana iz skupine klubova od gradskog značaja (‘ZG 7’), ali su Sesvećani o(p)stali u njoj zahvaljujući intervenciji iz “gradskog ureda”. Sesvećanima nisu ugrožena predviđena 2,38 milijuna kuna za 2010. ni nakon prijedloga koji je stigao desetak minuta uoči sjednice, a kojim je zatraženo “skidanje” proračunskih 7,5 milijuna kuna nogometnim prvoligašima iz “ZG 7” skupine. Croatia je trebala ostati bez 500.000 kuna, NK Zagreb bez dva milijuna, a najveći participant - NK Dinamo - bez pet milijuna kuna od predviđenih 21. Prijedlog koji su podržala 23 skupštinara, vrlo je pogodio prvog čovjeka zagrebačkog nogometa i NK Dinamo, Zdravka Mamića, “lokomotivu lobiranja za dodatnih pet milijuna zagrebačkom sportu u Gradskoj skupštini”, kako je sam za sebe rekao.

- Doživio sam šok i ne znam kako ću se od njega oporaviti. Nije fer da se to pokušalo učiniti zagrebačkom nogometu koji danas živi svoje najbolje dane, a nije fer ni da se to čini perjanici - Dinamu... Učinite mi nešto za ljubav - pozivam vas 23 koji ste Dinamu pokušali zabiti taj čavao da se sa mnom slikate za uspomenu, tu uz hrvatsku zastavu - rekao je Mamić, nabrojivši prethodno koliko je Dinamo dao i daje reprezentativaca i ponovivši koliko je klub u 23 mjeseca uplatio u državnu blagajnu.

Među brojnim amandmanima iz sportskih saveza, zanimljiv je bio prijedlog Nevena Šavore koji je tražio da se smanje materijalni troškovi ZŠS-a, primjerice - 11 automobila na tri, a da se razlika preusmjeri za pripreme sportaša. Nije prošlo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 23:15