NIŠTA OD MEDALJE

Jakov Fak tek 51. na 20 kilometara, zlato Svendsenu

Hrvatski biatlonac Jakov Fak zauzeo je na kraju 51. mjesto
 AFP

Norvežanin Emil Hegle Svendsen pobijedio je sunarodnjaka Olea Einara Bjørndalena u utrci biatlonaca na 20 kilometara individualnim načinom na Olimpijskim igrama u Vancouveru. Hrvatski predstavnik Jakov Fak zauzeo je na kraju 51. mjesto.

- Ovo danas sigurno nije bila moja utrka. Četiri promašena metka bila su previše za neki bolji plasman. Vjetar je bio jak i utjecao je na gađanja. Na posljednjem gađanju došlo je do izražaja moje neiskustvo jer sam u želji da budem brži prebrzo pucao zadnja dva metka i promašio ih – rekao je brončani hrvatski olimpijac na 10 kilometara Jakov Fak.

Bjørndalen je skijao bolje, ali si je dopustio promašaj u posljednjoj seriji gađanja koji ga je stavio u nemoguć položaj. Njegova kaznena minuta vremena bila je Svendsenu dosta za zlatnu medalju.

Bjørndalen, koji je promašio dva od dvadeset hitaca naspram jednog Svendsenova, na kraju je za sunarodnjakom zaostao 9.5 sekundi. To znači da je od njega brže do cilja dotrčao za 50.5 sekundi.

Srebrnu je medalju Bjørndalen podijelio s Bjelorusom Sergejem Novikovim, koji je dotrčao u njegovu vremenu. Bjelorus je pogodio svih dvadeset hitaca.

Hrvatski predstavnik Jakov Fak zauzeo je na kraju 51. mjesto s više od pet i pol minuta zaostatka za pobjednikom. Promašio je ukupno čak četiri hica, od čega dva u posljednjoj, stajaćoj seriji.

ZOI, biatlon (M), 20 km individualno:

1. Emil Hegle Svendsen (Nor) 48:22.5

2. Ole Einar Bjorndalen (Nor) +9.5

3. Sergej Novikov (Bje) +9.5

...

51. Jakov Fak (Hrv) +5:33.5

...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 03:22