LINO UZ IGORA

'Iz Vorija sam uspio izvući najbolje, zaslužuje biti rukometaš godine!'

Hrvatski ljubitelji rukometa, požurite na službenu stranicu Međunarodne rukometne federacije ihf.info i pomozite Igoru Voriju da uzme titulu najboljeg rukometaša svijeta 2010. godine
 AP

ZAGREB - Reprezentativni hrvatski pivot Igor Vori u krugu je pet kandidata - uz Karabatića, Omeyera, Šterbika i Jichu - i on će u Švedskoj u siječnju, tijekom SP-a, biti proglašen najboljim na svijetu . Kao začin osobnom trofeju, stići će i naslov prvaka svijeta nakon finalne pobjede nad Francuskom?!

Balić dvaput najbolji

Naravno, to je priča iz kategorije “vijesti iz budućnosti”, ali i objektivan rasplet rukometne godine u kojoj je Hrvatska uzela srebro na Euru u Austriji. U to ne treba sumnjati jer će svi hrvatski ljubitelji rukometa zaokružiti Igorovo ime. Nakon dva slavlja Ivana Balića, 2003. i 2006., postat će drugi hrvatski laureat.

- Bilo bi lijepo uzeti taj trofej, kao i novi naslov prvaka svijeta u Švedskoj. Drago mi je što sam opet, kao i lani kad je slavio Szmal, u krugu najboljih. To mi je velika pohvala, no iskreno, o tome nisam niti razmišljao. Neću biti razočaran ako ne pobijedim, važnije je da reprezentacija bude dobra na SP-u. Posebno je to vrijedno jer su prijedlozi došli od velikih rukometnih stručnjaka - skromno je izjavio Vori.

A ti stručnjaci, koji su suzili izbor na pet najboljih, svi su redom osvajači velikih medalja: Norvežanka Marit Breivik, Nijemac Heiner Brand, Danac Ulrik Wilbek, Rus Jevgenij Trefilov i neizbježni Lino Červar.

Navalite na ihf.info

- Sve se može objasniti u nekoliko riječi: Igor Vori je proizvod etike rada. Rad je njegov spiritus movens, kao i moj. Zato mi je drago što je uspio u rukometu jer se sjećam da je nekad bio u kategoriji odbačenih i prezrenih. Ponosan sam što sam iz njega uspio izvući ono najbolje. Zaslužio je taj trofej da ljudi shvate da se samo upornim radom stiže do uspjeha - istaknuo je Červar.

Bivši je izbornik daleko, “tamo gdje vječno sunce sja” - u Makedoniji, no uvjeren je da će Vori i Balić s njegovim nasljednikom Slavkom Golužom i u Švedskoj nastaviti niz uspjeha.

- Oni to mogu, Duvnjak i Čupić će se vratiti i neće biti ozljeda koje su nas uvijek pratile. Da, idu dečki po medalju, a Vori po titulu najboljeg u 2010. godini - dodao je Červar.

I bez najtrofejnijeg trenera Line . A u međuvremenu navalite na ihf.info i pomognite da Vori dobije ono što zaslužuje - individualnu titulu najboljeg na svijetu.

Rukometaši godine:

1988. Veselin Vujović (Jug)

1989. Jae-Won Kang (JKor)

1990. Magnus Wislander (Šve)

1991. nije se glasovalo

1992. nije se glasovalo

1993. nije se glasovalo

1994. Talant Dušebajev (Rus)

1995. Jackson Richardson (Fra)

1996. Talant Dušebajev (Špa)

1997. Stephane Stoecklin (Fra)

1998. Daniel Stephan (Njem)

1999. Rafael Guijosa (Špa)

2000. Dragan Škrbić (SRJ)

2001. Kyung-Shin yoon (JKor)

2002. Bertrand Gille (Fra)

2003. Ivano Balić (Hrv)

2004. Henning Fritz (Njem)

2005. Arpad Šterbik (SCG)

2006. Ivano Balić (Hrv)

2007. Nikola Karabatić (Fra)

2008. Thierry Omeyer (Fra)

2009. Slawomir Szmal (Polj)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 22:10