OKUPLJANJE KAUBOJA

HRVATSKI IZBORNIK S PRIPREMA PORUČIO 'Duvnjaka ću na početku poštedjeti, a slično će biti i s Kopljarom'

 Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u večernjim satima na Novu godinu u Zagrebu u punoj postavi, došlo je 20 igrača od kojih će izbornik Željko Babić izabrati 16 za postavu koju će voditi na EP u Poljskoj (15.-31. siječnja).

Odmah nakon “rendes-vousa” svi su se zajedno uputili prema Ivanić Gradu, koji će u sljedećih desetak i nešto više dana biti baza za završne pripreme. Tamo će se odigrati dvije međusobne testne utakmice dviju postava reprezentacije, zatim slijede dvije utakmice protiv Slovenije koju vodi trener PPD Zagreba Veselin Vujović, prva se igra u Ivanić Gradu, a zatim druga u Kopru (8. i 9. siječnja).

Igrači su nakon prvog dijela priprema dobili samo dva dana odmora, okupljanjem već na 1. siječnja izbornik Babić je htio pokazati dodatnu dozu ozbiljnosti uoči prvog velikog testa nove generacije hrvatskog rukometa.

Ovaj dio priprema Babić započinje s Domagojem Duvnjakom, Marinom Marićem i Ilijom Brozovićem koji su konačno odradili obaveze u Njemačkoj te zapravo tek sada počinju prave pripreme i u taktičkom smislu uigravanja momčadi.

Duvnjak kao glavni motor reprezentacije izjavio je da je u odličnom izdanju i pun optimizma unatoč naporima u Bundesligi:

- Sve je pod kontrolom, bilo je naporno tijekom ove polusezone, ali najvažnije je da je sa zdravljem sve u najboljem redu. Lijepo je opet biti sa suigračima iz reprezentacije, nismo se ni okupili, a svi već jedva čekamo početak EP-a.

Iako je s njim sve u redu, za Duvnjaka izbornik Babić na pripremama ima poseban režim rada. Trebao bi biti pošteđen jednog dijela obaveza:

- Izbornik mi je nešto rekao o tome, ali na njemu je da odluči što ću i kako raditi. Ja sam spreman za sve...

O čemu se točno radi, pojasnio je Babić.

- Plan je odavno napravljen, sada nam u drugom dijelu priprema treba integrirati fizički i taktički dio. Odmora nikad dosta, siguran sam da su svi igrači umorni. To se posebno odnosi na Duvnjaka koji je u Njemačkoj u punom pogonu. Trebam još u hodu odlučiti što ćemo točno, ali neću ga u početku u potpunosti opteretiti. Imao je stvarno premalo odmora, a jako nam je važan. Slično će biti i s Markom Kopljarom, ali kod njega se radi o staroj ozljedi. I za sve ostale vrijedi, moram naći najbolji omjer odmora i rada da u najboljem izdanju dočekamo početak EP-a, zaključio je Babić. Izbornik je dodao da je sa svima ostalima sada situacija pod kontrolom te da je i Karačić potpuno spreman:

- To nas raduje, to znači da smo dobro odradili prvi dio priprema. Lijepo je vidjeti i to da su dečki u potpunosti angažirani i da je atmosfera na najboljem nivou...

Da je to zaista tako, igrači su pokazivali na svakom koraku, osmjesi na svim licima potvrđivali su odlično raspoloženje iako im je izbornik za čitav dan skratio odmor u odnosu na uobičajeni termin anualnih okupljanja 2. siječnja uoči svakog velikog natjecanja. Baš kod svih je vidljiva odlučnost da se pokažu i nametnu izborniku da ne budu među četvoricom koja moraju otpasti uoči puta u Poljsku. Za pretpostaviti je da će otpasti jedan vratar, jedan pivot i dva vanjska igrača. No, to je neugodni dio posla za izbornika koji tek predstoji, o njemu će se kasnije razmišljati...

20 igrača za zadnji dio priprema

vratari: Alilović, Stevanović, Ivić

krila: Štrlek, Kovačević, Čupić, Horvat

pivoti: Brozović, Kozina, Marić

vanjski igrači: Kopljar, Vuglač, Duvnjak, Karačić, Cindrić, Pavlović, Mamić, Slišković, Gojun, Šebetić

Utakmice uoči EP-a

A momčad - B momčad, ponedjeljak, 4. I.

A momčad - B momčad, utorak, 5. I.

Hrvatska - Slovenija, petak, 8. I.

Slovenija - Hrvatska, subota, 9. I.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 18:23