ULAZNICA JOŠ IMA

HRS računa na polufinale, već su rezervirana tri čartera za Malmö

Na internetskoj stranici organizatora još je moguće kupiti ulaznice za sve utakmice osim onih švedske reprezentacije
 Reuters

Danski mediji već danima se hvale kako će danska rukometna reprezentacija utakmice Svjetskog prvenstva igrati na domaćem terenu. Deseci tisuća danskih navijača već su kupili ulaznice za prvi krug natjecanja i svakodnevno će do 30. siječnja prelaziti Öresundski tjesnac koji dijeli Kopenhagen i Malmö.

S obzirom na to da ni hrvatska, ni srpska zajednica u Švedskoj nisu malobrojne, sasvim je izvjesno da će Malmö Arena (na tribinama ima mjesta za 13.600 gledatelja) biti rasprodana. Za utakmice hrvatskih rukometaša protiv Srbije i Danske (19. i 20. siječnja) ostalo je vrlo malo ulaznica. Ukupno uzevši, 200.000 od ukupno raspoloživih 250.000 ulaznica za sve utakmice SP-a već je prodano.

- HRS ne raspolaže ulaznicama za Svjetsko prvenstvo. Svima koji će putovati u Švedsku preporučujem da se jave turističkim agencijama ili organizatoru. I svakako neka požure jer vjerujem da za nekoliko dana više neće biti ulaznica za završnicu, kao ni za utakmice protiv Danske i Srbije - upozorava glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Damir Poljak.

Na internetskoj stranici organizatora još je moguće kupiti ulaznice za sve utakmice osim onih švedske reprezentacije, ali vidljivo je da su mnogi sektori Malmö Arene već rasprodani. Cijene ulaznica počinju od 200 švedskih kruna (167 kuna).

- Iz hrvatske zajednice u Švedskoj saznajem da će na svakoj utakmici, a posebice protiv Danaca i Srba, biti tisuće naših navijača. Ako su Danci kupili 7000 ulaznica za utakmicu 20. siječnja, znači da će ostala mjesta u Areni popuniti Hrvati - uvjeren je Poljak, koji ipak dopušta mogućnost da se do ulaznica za finale i polufinale (30. i 29. siječnja) dođe i kasnije.

- Moguće je da će se kasnije tijekom turnira pojaviti ponešto ulaznica za završnicu jer će reprezentacije i savezi koji se ne plasiraju otkazati svoje kontingente - tvrdi glavni tajnik HRS-a i otkriva da je krovna rukometna organizacija spremna za novi uspjeh na SP-u

- Prejudiciramo plasman u polufinale SP-a i zato smo još prije nekoliko mjeseci rezervirali tri čarter leta i nekoliko stotina ulaznica za potrebe HRS-a. Radi se o 400 ili 500 ljudi koje ćemo povesti u Malmö u slučaju da se Hrvatska probije do polufinala - zaključio je Poljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 08:52