Srpski huligani nisu dugo čekali na odgovor

Šokantne scene odjeknule regijom: U Kruševcu brutalno pretučena dvojica nogometaša, jedan je dobio bokserom u potiljak i strahuje za svoju sigurnost


100posto
11.02.2019.13:40
Šokantne scene odjeknule regijom: U Kruševcu brutalno pretučena dvojica nogometaša, jedan je dobio bokserom u potiljak i strahuje za svoju sigurnost
Getty Images / Ilustracija

sažeto

Srpski huligani nisu dugo čekali na svojih pet minuta u medijima pa su dan nakon napada u Splitu odlučili i sami se obračunati sa sportašima u svojoj zemlji


100posto
11.02.2019.13:40

Vaterpolisti Crvene Zvezde bili su žrtva huliganskog napada u Splitu. Napad na igrače srpskog kluba dogodio se ove subote kada su igrači otišli popiti kavu na rivi uoči utakmice protiv domaćeg Mornara, ali nosili su službene trenirke Zvezde što se domaćim huliganima nikako nije svidjelo pa su ih napali šipkama.

I dok se cijeli svijet još uvijek zgraža zbog ponašanja domaćina u turističkom gradu Splitu i ne može vjerovati da se tako nešto događa u 21. stoljeću, u susjednoj Srbiji mediji su ovaj incident još više nabrijali i zovu razne "stručnjake" i komentatore koji se oglašavaju o ludim "ustašama" koje napadaju igrače bez veze.

Toliko su fokusirani na Split i Hrvatsku da su gotovo i zaboravili prenijeti vijest o rasističkom huliganskom napadu na nogometaše u vlastitoj zemlji. Negdje na marginama njihovih portala pojavila se vijest da su huligani napali dvojicu tamnoputih nogometaša Napretka.

Incident se dogodio u nedjelju navečer kada su u Pionirskom parku u Kruševcu brutalno napadnuti Senegalac Ibrahima Ndiaye i Kamerunac Samuel Regis Baha koji su se, eto, usudili prošetati parkom.

"Njih dvojica su išli kroz park i Ndiaye je pričao na telefon na svom jeziku. Pratila su ih dvojica koja su počela imitirati njegov govor. Ndiaye se okrenuo i rekao im da nema potrebe da to rade, a napadači su ih počeli psovati. Kada su Ndiaye i Baha nastavili hodati, Ndiaye je dobio udarac u potiljak, vjerojatno bokserom", rekla je za Mondo glasnogovornica Napretka Valentina Vasić pa dodala:

"Ndiaye ima taj udarac po glavi, posjekotinu, ali je fizički dobro. Psihički baš i ne. Ovo bi moglo ostaviti posljedice na njega. Rekao mi je da se ovdje više neće osjećati sigurno", rekla je Vasić.

Iz kluba su još poručili i kako će oba igrača ostati u Napretku jer su im objasnili "da se to može dogoditi svakome i da svuda ima nerazumnih i nasilnih ljudi". Tako su Srbi, dan nakon incidenta u Splitu koji su nazvali gotovo genocidnim, svoje huligane nakon užasnog rasističkog čina i pokušaja ubojstva bokserom okarakterizirali kao nerazumne i nasilne, ali i poručili da se može dogoditi svakome.

nogomet

huligani

rasizam

Napredak Kruševac

newsletter

Prijavite se na Newsletter