'Kick It Out'

Zbog skandala s Muntarijem talijanski nogometaši kreću u štrajk?


Slaven Knežević
04.05.2017.17:20
Zbog skandala s Muntarijem talijanski nogometaši kreću u štrajk?
Reuters

sažeto

Organizacija Kick It Out koja se bori protiv rasizma poziva igrače u Italiji na veliki štrajk zbog slučaja Muntari


Slaven Knežević
04.05.2017.17:20

Antidiskriminacijska organizacija Kick It Out oštro je reagirala na slučaj Suleyja Muntarija koji je, nakon što je reagirao na diskriminaciju u nogometu, umjesto zaštite od suca dobio žuti karton.

Na utakmici Pescare i Cagliarija, navijači Cagliarija rasistički su vrijeđali Muntarija koji se požalio sucu i za to dobio žuti karton. Muntari je potom skinuo dres i poklonio ga jednom od rasista na tribini i otišao u svlačionicu. Zbog toga je dobio i drugi žuti karton. Cagliari je oslobođen kazni jer se radilo samo o malom broju navijača.

To se nikako nije dopalo udruzi Kick It Out koja je preko svojeg zastupnika Gartha Crooksa igrače u Italiji pozvala na štrajk.

"Pozivam igrače u Italiji, neovisno o boji kože, da stanu uz Muntarija i pokažu Talijanskom nogometnom savezu loše strane njihove odluke. To je neprihvatljivo. Ako se odluka ne promijeni, igrači bi trebali štrajkati dok ne bude drugačije", rekao je bivši napadač Stoke Cityja i Tottenhama za BBC pa nastavio:

"Zabrinjava me i to što se Muntarijevi suigrači nisu umiješali. Moramo se boriti protiv rasizma. Ovo se ne smije ponavljati, a pogotovo da Cagliari nije kažnjen jer samo 10 navijača širi rasizam. Trebalo ih je valjda biti više", rekao je Crooks.

nogomet

Serie A

Italija

rasizam

Sulley Muntari

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter