Zidane, ne bismo ti bili u koži...

Slavni Francuz upao u kaos, njegovom dolasku prethodio je krvavi obračun u svlačionici: 'Uništio si ovaj klub, odlazim!'


Dejan Šmehil
17.03.2019.14:00
Slavni Francuz upao u kaos, njegovom dolasku prethodio je krvavi obračun u svlačionici: 'Uništio si ovaj klub, odlazim!'
Getty

sažeto

Nakon ispadanja iz osmine finala Lige prvaka od Ajaxa, bilo je burno u Realovoj svlačionici gdje su se posvađali Ramos i predsjednik Perez


Dejan Šmehil
17.03.2019.14:00

Zinedine Zidane jučer je u drugu avanturu na Realovoj klupi uplovio pobjedom. Na Santiago Bernabeu svladana je neugodna Celta 2:0 pogocima do jučer otpisanih Isca i Balea, a nagnuti kraljevski brod se malo ispravio.

Mir se opet vratio u hodnike Realovog stadiona i zakopane su sve ratne sjekire. Barem prividno. Pa tako i ona između predsjednika Florentina Pereza i kapetana Sergija Ramosa.

Njih dvojica imala su žestoki okršaj u svlačionici nakon Realovog ispadanja od Ajaxa u osmini finala Lige prvaka, a anonimni izvori i sudionici ove mučne epizode opisuju dramu koja se zbivala nakon pljuske još uvijek aktualnom europskom prvaku.

Getty Images

Perez se, po običaju, nakon utakmice spustio u svlačionicu. Naravno, ovaj put ne da bi čestitao. Nego je krenuo s verbalnim napadom na igrače, optuživši ih za manjak profesionalizma, za uzimanje previše slobodnog vremena i jednostavno rečeno – u njih je uperio prst krivnje za stanje u kojem se našao Real.

Jedini koji mu je odlučio odgovoriti i suprotstaviti mu se bio je Sergio Ramos. Ono što je uslijedilo trajalo je oko dvije minute, a Realu skloni mediji opisali su to kao nešto žešću razmjenu mišljenja. Zapravo je to bio rat do krvi jer Ramos nije ostao dužan Perezu. Poručio mu je da ako želi potražiti krivca za Realov debakl na svim poljima ove sezone, neka pogleda u ogledalo. Ramos je priznao da je klub bolestan, ali je dodao da je Perez, umjesto da liječi pacijenta, dao sve od sebe da ga ubije.

Perez mu je odgovorio da će ga se riješiti, a ovaj mu bahato uzvratio:

Getty Images

"Daj mi novac i ja odlazim."
I dok je svađa odjekivala svlačionicom, svi ostali su šutjeli kao zaliveni što samo potvrđuje da Realu nedostaje karakternih igrača. A ovo nije prvi takvo iskakanje iz tračnica na relaciji Perez – Ramos. Dvojac se zakačio i prilikom Ramosovog zadnjeg produljenja ugovora. Perez ga se i tada htio riješiti, priznao je to i nekolicini bivših trenera i nije mu htio dati novi ugovor, ali kad je postalo prilično sigurno da će Ramos put Manchester Uniteda, odjednom se predomislio.

Nakon ovog incidenta Ramos i Perez su pričali, ali bilo je to prilično hladno, službeno i napeto, kažu svjedoci. Zidane, ne bismo ti bili u koži...

nogomet

Real Madrid

Sergio Ramos

Florentino Perez

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter