U Koprivnici trljaju ruke

Škotski velikan doveo stopera Slaven Belupa za dva milijuna funti: 'Ma zbog Gerrarda bi i trčao do Škotske!'


Slaven Knežević
12.06.2018.17:00
Škotski velikan doveo stopera Slaven Belupa za dva milijuna funti: 'Ma zbog Gerrarda bi i trčao do Škotske!'
Zeljko Hajdinjak / Cropix

sažeto

Nikola Katić našao se na meti škotskog velikana Glasgow Rangersa čiji trener Steven Gerrard želi tako pojačati konkurenciju u obrani


Slaven Knežević
12.06.2018.17:00

Dosadašnji branič Slaven Belupa Nikola Katić svojim je dobrim igrama na sebe skrenuo pozornost, a u svojim redovima ga je htio moskovski CSKA, ali Katić je taj transfer odbio jer bi bio poslan na posudbu. Nedavno je za njega interes pokazao i moskovski Spartak, no brži i konkretniji bio je Steven Gerrard i doveo ga u Glasgow Rangerse koji su u obrani imali Brunu Alvesa, Fabija Cardosa i Rossa McCrorieja pa je Gerrard konkurenciju pojačao stoperom Slaven Belupa.

Katić je rođen u Bosni i Hercegovini, no igrao je za Hrvatsku. Debi u A reprezentaciji imao je protiv Meksika prošle godine, a s Belupom ima ugovor još tri sezone. Škoti pišu kako će Belupo dobiti oko dva milijuna funti, a cijenu pravdaju time što dobiva skoro devet zračnih duela po utakmici, odnosno više od 64 posto duela u kojima se nađe. Prema toj statistici bolji je od svih braniča koje Rangersi imaju na raspolaganju.

"Kada su mi rekli da me želi Steven Gerrard, rekao sam svom agentu da ću trčati do Škotske ako treba. On je legenda i drago mi je da ću biti ovdje s njim. Došao sam u veliki klub u jakoj ligi. Mogu igrati u Europi ispred 50.000 navijača na domaćim utakmicama. Ovo je veliki korak za mene” rekao je Katić nakon potpisa četverogodišnjeg govora.

nogomet

Slaven Belupo

Glasgow Rangers

Nikola Katić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter