Potez koji vraća vjeru

Siromašan dječak samo je zatražio potpisani dres od Cityjeve zvijezde, a ono što je uslijedilo oduševilo je cijeli svijet!


Dejan Šmehil
05.08.2019.16:50
Siromašan dječak samo je zatražio potpisani dres od Cityjeve zvijezde, a ono što je uslijedilo oduševilo je cijeli svijet!
Getty

sažeto

Vratar Manchester Cityja Claudio Bravo kupio je četiri kuće obiteljima iz Čilea koje su ostale bez svojih domova nakon velikog požara


Dejan Šmehil
05.08.2019.16:50

U Čileu su ovih tjedana harali požari i brojne obitelji ostale su bez krova nad glavom. Među njima i maleni, 9-godišnji dječak Camilo. On je, u svojoj dječjoj nevinosti, u televizijskom intervjuu 'prozvao' vratara Manchester Cityja i svog sunarodnjaka Claudija Brava.

I to ne da bi mu pomogao obnoviti obiteljsku kuću nego da mu Bravo pošalje potpisani dres u Čile! Ali, vratar je saznao što se točno dogodilo i odlučio je pomoći. Ne samo malo Camilu nego je dao novac za još tri obitelji koje su ostale bez svog doma.

Getty

"Intervjuirali su mog unuka nakon što nam je kuću poharala vatra i on je tada rekao da želi dres Claudija Brava", prepričao je djed Miguel.

'Pomoć s neba'

Nedugo nakon toga, obitelj su kontaktirali iz kluba i obećali da će poslati potpisani Claudiov dres. Uz 'maleni' dodatak – kuću.

"Bio sam poražen, potpuno potonuo dok Claudio nije uskočio. Stalno sam razmišljao kako ćemo sad napraviti novu kuću, od čega... I onda je došla ova pomoć s neba!", dodaje djed.

Getty

U golemim požarima poginulo je 11 ljudi, a više od 3000 kuća je progutala vatrena stihija. Bravo je zajedno sa suprugom Carlom posjetio jedno devastirano selo u kojem je 1000 kuća izgorjelo, a 6000 ljudi ostalo bez doma.

A da se dobrom dobrim vraća pokazala je i nedjeljna utakmica engleskog Superkupa u kojoj je City na penale dobio Liverpool i uzeo prvi trofej sezone. Bravo je bio na vratima Građana, briljirao i bio među najzaslužnijima za trijumf!

požar

Manchester City

kuća

Čile

humanost

Claudio Bravo

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter