Karantena u Pjongčangu

Širi se Norovirus, ali Hrvatska ima drugih briga: Daria Obratov i Gabrijela Skender imaju problema s leđima


HINA
11.02.2018.20:00
Širi se Norovirus, ali Hrvatska ima drugih briga: Daria Obratov i Gabrijela Skender imaju problema s leđima
Clive Mason/Getty Images

sažeto

Daria Obratov i Gabrijela Skender imaju probleme s leđima, a Fizioterapeut Zoran Pršo ima pune ruke posla. Ipak, za vjerovati je da će cure nastupiti


HINA
11.02.2018.20:00

Zdravstveni bilten hrvatskih olimpijaca u Pjongčangu prilično je narušen, pa liječnici i fizioterapeuti imaju pune ruke posla, dok ZOI u Južnoj Koreji sve više prijeti norovirus.

Nakon skijašice Lane Zbašnik, koja je i prije početka Igara zadobila ozljedu koljena, i skijaša-trkača Edija Dadića koji je zbog bolova u nogama odustao u današnjoj utrci skiatlona, probleme s leđima imaju i sanjkašica Daria Obratov i ski-trkačica Gabrijela Skender. Fizioterapeut Zoran Pršo ima pune ruke posla, ali je za vjerovati da će oni ipak nastupiti u ponedjeljak, odnosno utorak.

Izgleda da je početak Igara bio poticajan i za tzv. Norovirus, upale probavnog sustava, koji je pojačanim širenjem u zoni Pjongčanga zabrinuo i olimpijske dužnosnike. Tijekom prošlog tjedna broj zaraženih se s početnih 32 popeo na 128, a zanimljivo je da su na udaru najviše upravo pripadnici sigurnosnih službi koje sve više zamjenjuje vojska. Oko 1200 osoba je u karanteni, a u strahu od virusa brojni volonteri Igara odustaju od sudjelovanja. U restoranu Olimpijskog sela svi djelatnici su pod zaštitnim maskama, higijenske mjere su na vrhunskoj razini.

ozljeda

Zimske olimpijske igre 2018.

Daria Obratov

Gabrijela Skender

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter